Τρίτη, 21 Μαϊος 2024 18:39

Μία συνεχώς και αυξανόμενη χωματερή στον Αντικάλαμο

Μία συνεχώς και αυξανόμενη χωματερή στον Αντικάλαμο

 

Η συγκεκριμένη χωματερή συνορεύει με το γήπεδο μπάσκετ και το δημόσιο ΙΕΚ βοηθών νοσοκόμων.

Τι περιέχει η χωματερή; το βλέπετε στη φωτογραφία.

Επί πέντε (5) τουλάχιστον χρόνια προσπαθούμε προφορικά και εγγράφως να επιληφθούν και να λύσουν το πρόβλημα. Δυστυχώς οι τοπικοί και δημοτικοί άρχοντες το θεωρούν υποτιμητικό να ασχοληθούν με τα σκουπίδια με αποτέλεσμα αντί να διώξουν την χωματερή την αυξάνουν καθημερινά.

Το αποτέλεσμα; Να μην μπορούν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να πάνε στο γήπεδο και να αθληθούν. Γιατί; Πρέπει να περάσουν πάνω από τα σκουπίδια και όταν μπουν με το ένα χέρι να κλείνουν την μύτη και το στόμα τους και με το άλλο να παίζουν την μπάλα. Γίνεται; Ασφαλώς και δεν γίνεται.

Οι μαθητές δίπλα στο ΙΕΚ κάνουν μάθημα με φόντο τα σκουπίδια και πίνουν τον καφέ τους και τρώνε την τυρόπιτά τους μέσα στις μυρωδιές από τα σκουπίδια.

Στα σπίτια μας δεν μπορούμε να καθίσουμε στις αυλές από τις οσμές και τα παράθυρά μας μένουν ερμητικά κλειστά γιατί οι μύγες και μάλιστα οι κακές καραδοκούν και μπαίνουν σαν εισβολείς.

Ρωτώ τους τοπικούς και δημοτικούς άρχοντες, τα παιδιά τους θα τα άφηναν να πάνε στο συγκεκριμένο γήπεδο μπάσκετ;

Επίσης ρωτώ τους ίδιους, θα πήγαιναν να πετάξουν τα σκουπίδια τους στον συγκεκριμένο χώρο; Απαντώ εγώ. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Αφού δεν μπορούν οι κύριοι αυτοί να λύσουν το πρόβλημα (που γι’ αυτό έχουν εκλεγεί) ας ευαισθητοποιηθεί κάποιος, δεν γνωρίζω ποιος, δημόσιος λειτουργός να λύσει το πρόβλημα.

Για μένα είναι απλό. Να εφαρμοστούν οι νόμοι.

 

Υ.Σ.: Μου έρχεται να πιστέψω αυτό που κυκλοφορεί ευρέως: «Εκεί που δεν φαίνονται και δεν πειράζει για τα υπόλοιπα».

Ευάγγελος Φλεβάρης