Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 09:17

Φταίνε πάντα οι άλλοι

Γράφτηκε από τον
Φταίνε πάντα οι άλλοι

Η αντιπαράθεση για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου καλά κρατεί. Ο Τατούλης συνεχίζει να αυτοθαυμάζεται για το διαγωνισμό που έκανε. Οι δήμαρχοι σιωπούν και κρύβονται πίσω από την Περιφέρεια, ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες -τωρινοί και προηγούμενοι- διώχνουν το κακό από πάνω τους.

 

 

Τα σκουπίδια όμως, όπως και κάθε πρόβλημα, επιμένουν γιατί δεν καταλαβαίνουν από πολιτικούς ελιγμούς και επικοινωνιακές προσεγγίσεις. Εχουν κατακλύσει ήδη την Τρίπολη, ενώ οι δήμοι της Μεσσηνίας -πλην της Καλαμάτας- αναζητούν χώρους για ν’ ανασάνουν έστω και προσωρινά.

 

Συνέχιση αυτής της κατάστασης προφανώς και δεν μπορεί να υπάρξει. Πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε δύο επίπεδα: 1) να δρομολογηθεί καταρχήν μια λύση προσωρινής διαχείρισης για τον επόμενο χρόνο, και 2) να ληφθούν από κοινού αποφάσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση (αν θα προχωρήσει ή όχι). Για να συμβούν όμως αυτά, θα πρέπει να καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ίδιο τραπέζι, να συζητήσουν τις πιθανές λύσεις και να καταλήξουν σε συγκεκριμένες, λογικές και υλοποιήσιμες αποφάσεις. Είναι δύσκολο; Προφανώς. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να λύσουμε τίποτα, και πάντα στο τέλος μάς φταίνε κάποιοι άλλοι.

 

 

panagopg@gmail.com


NEWSLETTER