Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 12:14

Το λίγο... να γίνει αρκετό

Γράφτηκε από τον
Το λίγο... να γίνει αρκετό

Αλλη μια άφιξη κρουαζιερόπλοιου, χθες στην Καλαμάτα, ήρθε για να υπογραμμίσει ότι ο συγκεκριμένος τύπου τουρισμός θα πρέπει να απασχολήσει πλέον σοβαρά τους πάντες σε τοπικό επίπεδο.

 

 

Οταν σε μια πόλη μπαίνουν μες στο καταχείμωνο εκατοντάδες επισκέπτες, δεν είναι μικρό το γεγονός. Το αν αυτοί οι επισκέπτες «αποδίδουν» λίγο ή πολύ είναι ένα θέμα που μπορεί να εξεταστεί, και υπάρχουν τρόποι ώστε το λίγο να γίνει τουλάχιστον αρκετό. Τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι πολλά: από την επάρκεια των λιμενικών εγκαταστάσεων, μέχρι τη διοχέτευση των τουριστών σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, «αναγκάζοντάς τους» να αφήσουν κάτι πίσω τους. Η αλήθεια είναι ότι γίνεται ήδη μια κάποια προσπάθεια, αλλά είναι φανερό πως είναι ατελής και αποσπασματική.

 

 

Η πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί επιβάλλει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, που θα λαμβάνει υπόψη το σύνολο των παραγόντων οι οποίοι εμπλέκονται. Ο δήμος θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να συντονίσει όλους τους παράγοντες της αγοράς που εμπλέκονται με τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού. Οι τουρίστες φτάνουν στην Καλαμάτα· για να αποτελέσουν όμως πραγματική πηγή εισοδήματος πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Διαφορετικά... απλώς θα βλέπουμε τα πλοία να περνούν.


NEWSLETTER