Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 09:50

Δουλειές του “άρπα - κόλλα”

Γράφτηκε από τον
Δουλειές του “άρπα - κόλλα”

Το Πλάτσα - Μηλέα ήταν το έργο, η ολοκλήρωση του οποίου μετά από πολλά χρόνια έπρεπε να εορταστεί με κανονιοβολισμούς. Το κακό όμως είναι ότι το συγκεκριμένο έργο δεν ήταν το μοναδικό αλλά διαρκώς νέα έργα έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο αυτών που ξεκινούν με τυμπανοκρουσίες και ολοκληρώνονται με κανονιοβολισμούς.

 

Ο δρόμος Βελίκα - Νιοχώρι του Δήμου Μεσσήνης έχει ενταχθεί πλέον στη χορεία των έργων-σημαία των καθυστερήσεων. Μερικά χιλιόμετρα δια- πλάτυνσης του υπάρχοντος δρόμου αν ποτέ ολοκληρωθούν θα ξεπεράσουν τη 10ετία! Και γιατί όλα αυτά; Γιατί κάποιοι αντί να σχεδιάσουν το έργο με προσοχή προτίμησαν τη δουλειά του “άρπα- κόλλα”. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν οδηγεί πουθενά και είναι πλέον καιρός να καταλάβουν όλοι ότι τα έργα αν δεν έχουν ολοκληρωμένες μελέτες και απαλλοτριώσεις δεν πρέπει να ξεκινούν.

 

Οι βιαστικές δουλειές το μόνο που προσφέρουν είναι να χάνονται λεφτά χωρίς να παράγεται τελικά έργο. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι σημαντικός για την περιοχή αλλά για να γίνει θέλει σωστή προετοιμασία, η οποία αν δεν υπάρχει καλύτερα να μην ξεκινήσει ξανά με διαδικασίες που θα κινούνται στο όριο.


NEWSLETTER