Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 14:36

Βλέποντας και κάνοντας

Βλέποντας και κάνοντας

Αρχές του καλοκαιριού άνοιξε η συζήτηση για την κυκλοφορία στη Ναυαρίνου. Ο δήμαρχος υποσχέθηκε διαβούλευση και μόλις είδε ότι το ζήτημα παίρνει διαστάσεις, έκλεισε τη συζήτηση με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να υπάρξει ουσιαστικά καμία απόφαση.

 

Μετά όμως από τις παρεμβάσεις στο ύψος της Ανάστασης με τους κυβόλιθους και τα θετικά σχόλια, ο δήμαρχος Καλαμάτας φαίνεται ότι το ξανασκέφτεται. Αντιλαμβάνεται ότι πρέπει κάτι να κάνει στη Ναυαρίνου. Εχει βάλει έτσι μπροστά το μοντέλο που ακολουθήθηκε στο βόρειο τμήμα της Αριστομένους. Θα στενέψει λέει το πλάτος της Ναυαρίνου στο τμήμα Φαρών - Ακρίτας και θα μπουν κυβόλιθοι. Στένεμα και κυβόλιθοι είναι τα πρώτα βήματα για να δοκιμαστεί στη συνέχεια η πεζοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος.

 

Η είδηση ότι ο δήμαρχος άρχισε να σκέπτεται ότι χρειάζονται παρεμβάσεις στη Ναυαρίνου και μάλιστα στην κατεύθυνση στενέματος του οδοστρώματος και πεζοδρόμησης είναι από μόνη της μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη. Ας γίνει πεζόδρομος έστω σε πρώτη φάση το συγκεκριμένο μικρό τμήμα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν στη συνέχεια ανάλογα αιτήματα -λόγω της εφαρμογής της μεθόδου “βλέποντας και κάνοντας”- και έτσι αναγκαστικά θα υπάρξει μια συνολική παρέμβαση στην παραλιακή οδό της Καλαμάτας.