Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 14:45

Το παλιό πρόβλημα

Η διαχείριση των σκουπιδιών παραμένει το μεγάλο πρόβλημα για τους δήμους της Μεσσηνίας. Ο Δήμος Τριφυλίας τώρα ψάχνει για χώρο όπου θα εγκαταστήσει μονάδα προσωρινής διαχείρισης, καθώς επίσης απορριμματοφόρα για να μαζέψει τα σκουπίδια. Η κατάσταση στον συγκεκριμένο δήμο μπορεί να είναι απελπιστική, όμως και στους άλλους τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα - με βασικότερο πρόβλημα την ανυπαρξία χώρων για προσωρινή διαχείριση.

 

Ο Δήμος Καλαμάτας, που υποτίθεται ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση, ψάχνει τρόπους για να μειώσει το κόστος διαχείρισης που πραγματοποιεί στη Μαραθόλακκα. Ο δικός του μεγάλος πονοκέφαλος είναι τι θα κάνει τα υπολείμματα της διαχείρισης που εφαρμόζει - τα οποία μπορεί προσωρινά να διευθετούνται κάπως, αλλά σε βάθος χρόνου χρειάζονται μια πιο λογική διαχείριση. Ολα αυτά δεν είναι βέβαια καινούργια, απλώς έρχονται να υπενθυμίσουν ότι τα χρόνια περνούν αλλά λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα.

 

Το επόμενο διάστημα, με ξεκαθαρισμένο πλέον το ζήτημα παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, θεωρούμε ότι πρέπει να επανατοποθετηθεί στις προτεραιότητες η διαχείριση και του συγκεκριμένου προβλήματος. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο: Η επιδίωξη μιας βιώσιμης λύσης θα πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων.