Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 21:03

Λύση από καραμπόλα

Λύση από καραμπόλα

 Ο Τατούλης υπογράφει τη σύμβαση για τη διαχείριση των σκουπιδιών με το μειοδότη που ανέδειξε ο διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποίησε η Περιφέρεια. Ο διαγωνισμός έγινε με βάση άλλους νόμους και κανόνες από αυτούς που θέτει η σημερινή κυβέρνηση.

 

Οι διεθνείς διαγωνισμοί διέπονται από το ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο και η ολοκλήρωσή τους ως γνωστόν παίρνει χρόνο. Για να μην το κουράζουμε, ο διαγωνισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι νομικά ισχυρός και μετά το πράσινο φως του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι μονόδρομος η υπογραφή σύμβασης. Και να ήθελε να κάνει κάποιος αλλιώς, πιθανώς να μην μπορούσε χωρίς συνέπειες, δηλαδή καταβολή αποζημιώσεων κ.λπ.


Οποιος θέλει να τον ακυρώσει, υπάρχει η νομική οδός μέσα από τον έλεγχο νομιμότητας. Με αυτό το εργαλείο μπορεί αν θέλει η κυβέρνηση να ακυρώσει τη σύμβαση. Να δούμε μόνο ποιος θα υπογράψει μια τέτοια απόφαση και πώς θα ξεμπλέξει στη συνέχεια. Το ζήτημα με τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο θα συνεχίσει να μας απασχολεί μιας και… η μαύρη διαχείριση δεν έχει ΦΠΑ, αλλά μόνο οικονομικό κέρδος και περιβαλλοντικό κόστος. Υπάρχει όμως η πιθανότητα μέσα από τα τετελεσμένα που δημιουργεί ο Τατούλης να προκληθεί παρέμβαση... των θεσμών και τελικά να προκύψει μέθοδος διαχείρισης η οποία μπορεί να μην είναι η ιδανική, αλλά σίγουρα καλύτερη από το σημερινό μαύρο χάλι.