Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 20:35

Αναμενόμενο  ...φινάλε 

Αναμενόμενο   ...φινάλε 

Την απόφαση για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου την έλαβαν τελικά οι “Θεσμοί” και, όπως αναμενόταν, η διαχείριση θα γίνει με τη μέθοδο ΣΔΙΤ. Κατάληξη απολύτως αναμενόμενη. Εδώ και καιρό επιμέναμε ότι τα πράγματα σε αυτό το σημείο θα οδηγηθούν, όχι γιατί είχαμε κάποια ιδιαίτερη πληροφόρηση, αλλά γιατί έχουμε στοιχειώδη πολιτική λογική.

 

Τώρα ποιοι δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι συμβαίνει σε όλα τα θέματα και στη χώρα συνολικά, είναι ένα άλλο ζήτημα. Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να περάσουμε από την τρύπα της βελόνας  και θα βγούμε από όλη αυτή την περιπέτεια των τελευταίων χρόνων και θα... έχουμε να γελάμε στα γεράματά μας. 

 

Το ζήτημα που προφανώς προκύπτει είναι πώς θα μεθοδευθούν τα επόμενα βήματα προκειμένου να προχωρήσει τελικά η διαχείριση των απορριμμάτων και να μην έχουμε άλλου τύπου εμπλοκές. Το σημαντικό είναι δηλαδή το πώς θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων γιατί εδώ που έχουμε φτάσει είναι κυριολεκτικά αδιάφορο αν έχασε ο Τατούλης, ο Φλαμπουράρης, ο Τσιρώνης, οι δήμαρχοι ή τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  Ελπίζουμε ότι έστω την τελευταία ώρα θα καταλάβουν όλοι ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ενώ σε κάθε περίπτωση η οικονομία χρειάζεται επενδύσεις και πόρους για να κινηθεί. Στην κατάσταση που είμαστε, ακόμα και τα σκουπίδια αποτελούν ανάσα ζωής.