Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 12:52

Είδαν το φως το αληθινό

 

Στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών κάθε μέρα όλο και περισσότερο αναδεικνύεται ο κουτοπόνηρος τρόπος με τον οποίο πολιτεύονται οι τοπικοί άρχοντες.

 

Τον περασμένο μήνα, που πίστευαν τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, ο οποίος έταζε λεφτά και έργα, είχαν βγει όλοι στα κάγκελα κατά της λύσης της ΣΔΙΤ και της διαχείρισης από την ΤΕΡΝΑ. Μόλις πήγαν στο Μαξίμου και διαπίστωσαν ότι ο Φλαμπουράρης προχωρά τη λύση της ΤΕΡΝΑ και ότι αυτά που έλεγε ο αναπληρωτής ήταν “αέρας φρέσκος”, το γύρισαν και αγάπησαν τη λύση της ΣΔΙΤ!

 

Εστω και με αυτό τον παράδοξο τρόπο φαίνεται ότι τελικά θα συμφωνήσουν και οι δήμαρχοι με τη λύση ΣΔΙΤ. Αυτό είναι βέβαια ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του προβλήματος. Μένουν όμως πολλά ακόμα να γίνουν, μιας και ο διάβολος κρίνεται στις λεπτομέρειες και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το πού θα εγκατασταθεί η μονάδα που φεύγει από την Καλλιρρόη. Το παιχνίδι της κολοκυθιάς θα πρέπει να τερματιστεί και να οριστεί ο χώρος που μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο. Εδώ και χρόνια δεν κατανοούμε γιατί δεν γίνεται ό,τι και στην Πτολεμαΐδα. Τα παλιά ορυχεία της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη είναι μια περιοχή η οποία και κεντροβαρής για όλη τη Νότια Πελοπόννησο είναι και περιβαλλοντικά καμία επιβάρυνση δεν θα υποστεί. Οι αντιδράσεις οφείλονται περισσότερο σε σημειολογία παρά σε ουσία και αυτό πρέπει να εξηγηθεί στην τοπική κοινωνία. Αλλά προτιμούν όλοι τα εύκολα.