Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 20:03

Στη Χώρα του Ποτέ!


Οι αιρετοί του ΣΥΡΙΖΑ θα μαζευτούν μαζί με κάτι άλλες "συλλογικότητες" για να αποφασίσουν συλλογικά πώς θα αντιταχθούν στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ που προωθεί τη ΣΔΙΤ στην διαχείριση των σκουπιδιών!

Οι "συλλογικότητες" αυτές, όλες μαζί, δεν ξέρουμε αν θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική, όπως για παράδειγμα την προωθούμενη ΣΔΙΤ στο σιδηρόδρομο, αλλά εικάζουμε ότι θα περιορισθούν μόνο σε αυτή των σκουπιδιών. Αλλωστε τα σκουπίδια είχαν κάνει σημαία τους επί σειρά ετών και τώρα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν την κωλοτούμπα, το σιδηρόδρομο τον πάνε από μόνοι τους... γλυκά. Απολύτως κατανοητά βέβαια όλα αυτά αλλά επειδή άλλες συλλογικότητες έχουν καταφέρει μεγαλύτερες κωλοτούμπες, όπως για παράδειγμα αυτή στις Σκουριές, ας προσπαθήσουν λίγο, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουν να την πραγματοποιήσουν με... μικροαμυχές.

Πέρα όμως από την πλάκα και επειδή το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, που ξεπερνάει τα όρια των “συλλογικοτήτων”, καλό θα ήταν να υπάρξει προσγείωση στην πραγματικότητα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με όσο το δυνατόν μικρότερο οικονομικό κόστος για τους πολίτες, σε ένα περιβάλλον που τα πράγματα είναι απολύτως δεδομένα τόσο σε επίπεδο διαδικασιών όσο και πόρων. Αντιλαμβανόμαστε ότι η συνειδητοποίηση του πού ακριβώς είναι τα πράγματα στη χώρα αλλά και στο θέμα των σκουπιδιών για κάποιους είναι δύσκολο, αλλά δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να ζούμε στη “Χώρα του Ποτέ”. Αυτή υπάρχει μόνο στα παραμύθια και τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει πολλά... Κουραστήκαμε. Φτάνει.