Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 21:56

Αξιοποίηση  της συγκυρίας

Αξιοποίηση   της συγκυρίας

Η περιοχή μας συγκεντρώνει διαρκώς το τελευταίο διάστημα επαινετικά σχόλια από διεθνή Τύπο και ειδικά γραφεία τουρισμού.

 

Η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία δεν έγιναν βέβαια όμορφες τα τελευταία χρόνια, ούτε απέκτησαν ιστορικά μνημεία και εμβληματικούς τόπους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος πρόσφατα. Αλλαξε προφανώς ο τρόπος που μας βλέπουν και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Κάποιοι συνέβαλαν να συμβεί αυτό και όλοι γνωρίζουμε τι έχει συμβεί και ποιοι έχουν συμβάλει για να αποκτήσει φήμη προορισμού η περιοχή μας. Τι δείχνει αυτή η πραγματικότητα; Πολύ απλά πως χωρίς μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες θα κινητοποιούν, δεν δημιουργείται ιστορία... επιτυχίας. Κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί σοβαρά μαζί σου αν δεν δημιουργήσεις θετικά γεγονότα.  

Το ζήτημα είναι πλέον πώς αυτό το θετικό κλίμα θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά. Πώς δηλαδή θα αξιοποιηθεί η ευνοϊκή συγκυρία προκειμένου να γίνει μόνιμος τουριστικός προορισμός η περιοχή. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται νέες μεγάλες και μικρές ιδιωτικές επενδύσεις αλλά και υποστηρικτικές δημόσιες σε έργα υποδομής, δηλαδή στο εσωτερικό οδικό δίκτυο και το αεροδρόμιο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αλλάξει η αντίληψη που αντιμετωπίζονται οι ιδιωτικές επενδύσεις ειδικά στον τουρισμό. Δεν ξέρουμε πόσοι ακόμα έχουν αυταπάτες, αλλά καλό θα ήταν για όλους μας να τις εγκαταλείψουν το συντομότερο προκειμένου να αξιοποιηθεί η θετική συγκυρία.