Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 21:12

Ο Νίκας σε νέο σταυροδρόμι  

Γράφτηκε από τον

Ο Νίκας σε νέο σταυροδρόμι  

Στην πρώτη “Βραδιά νυχτερινής κολύμβησης” που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας δεν μπόρεσα να πάω γιατί εργαζόμουν μέχρι αργά και έτσι δεν έχω προσωπική άποψη για την επιτυχία της.

Τόσο όμως τα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν τις επόμενες μέρες όσο και οι φίλοι που πήγαν, περιέγραψαν  μια επιτυχημένη εκδήλωση που έφερε χρήμα στο ταμείο των επιχειρήσεων της Παραλίας. Επίσης δεν διάβασα στα κοινωνικά δίκτυα ούτε ένα αρνητικό σχόλιο για τη διοργάνωση. Πριν την εκδήλωση όμως, το Διαδίκτυο είχε πλημμυρίσει με αρνητικά σχόλια για την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και όσους θα πήγαιναν στη γιορτή. Οπως στη “Λευκή Νύχτα” έτσι και στη “Βραδιά νυχτερινής κολύμβησης” οι μόνιμα διαμαρτυρόμενοι περίμεναν να αποτύχει η διοργάνωση για να δικαιωθούν και νομίζω ότι δεν έχει κανένα νόημα να ασχολούμαστε μαζί τους, αφού η μόνιμη γκρίνια τους δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον τόπο. 

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να τονιστεί ότι η πόλη κέρδισε το στοίχημα όσες φορές ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας τόλμησε να καινοτομήσει, όπως με την πεζοδρόμηση τμήματος της Αριστομένους, τη “Λευκή Νύχτα” και τώρα με τη “Βραδιά νυχτερινής κολύμβησης”. Αντιθέτως η πόλη έχασε το ραντεβού με την ανάπτυξη όσες φορές ο κ. Νίκας ταυτίστηκε με τις συντηρητικές φωνές που για παράδειγμα δεν θέλουν πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου ή να χαρακτηριστεί η Καλαμάτα ως τουριστική περιοχή ώστε να μπορούν τα καταστήματα να προσαρμόσουν το ωράριό τους στις ανάγκες της αγοράς. 

 Κάποιος που δεν γνωρίζει καλά τον κ. Νίκα θα περίμενε ότι μετά από 10 χρόνια ο δήμαρχος της Καλαμάτας θα είχε διδαχτεί πολλά τόσο από τις επιτυχίες όσο και από τις αποτυχίες του. Δυστυχώς όμως ο κ. Νίκας διοικεί σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που ανέλαβε δήμαρχος την 1η Ιανουαρίου του 2007, προσπαθώντας να μην δυσαρεστήσει κανέναν εν δυνάμει ψηφοφόρο. Ούτε καν αυτούς που έχουν πάρει διαζύγιο με τη λογική και πιστεύουν ότι η ανάπτυξη θα έρθει στο νομό ως μάννα εξ ουρανού και χωρίς να αλλάξει τίποτα. Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο κ. Νίκας θα ολοκληρώσει την τρίτη θητεία του στο Δήμο Καλαμάτας ή αν θα δραπετεύσει στη… Βουλή. Γνωρίζω όμως ότι καλό στην πόλη και γενικότερα στο δήμο θα κάνει μόνο αν τα επόμενα τρία χρόνια τολμήσει να συγκρουστεί με το κατεστημένο που θέλει να μην αλλάξει τίποτα. Βεβαίως υπάρχει και το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να γράψει… αυτοδιοικητική ιστορία διατηρώντας ισορροπίες με στόχο μια νέα πενταετία. Προσωπικά δεν θα εκπλαγώ ακόμα και αν του δώσει το χρίσμα ο… ΣΥΡΙΖΑ. Οι μόνοι που θα πέσουν για μια ακόμα φορά από τα σύννεφα είναι όσοι προέβλεπαν τόσο την αποτυχία της “Βραδιάς νυχτερινής κολύμβησης” όσο και το τέλος των μνημονίων με ένα άρθρο που θα ψηφιστεί μέρα μεσημέρι. 

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 21:15
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τρεις νεκροί στη γιορτή Το στοίχημα του τουρισμού  »