Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 14:50

Η δεύτερη ανάγνωση των δηλώσεων Βασιλόπουλου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η δεύτερη ανάγνωση των δηλώσεων Βασιλόπουλου

 

Η δεύτερη ανάγνωση των άτυπων προγραμματικών δηλώσεων του νέου δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου αποκαλύπτει αφενός την πρόθεσή του να πάρει αποστάσεις από την πολιτική του προκατόχου του Παναγιώτη Νίκα, αλλά κυρίως τη βούλησή του να βάλει τη σφραγίδα του στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ετσι και αλλιώς μόνο η εξαγγελθείσα αναβάθμιση του "τουρισμού" σε αρμοδιότητα για αντιδήμαρχο αποτελεί μια σημαντική διαφοροποίηση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την "απορρόφηση" της Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας από τη "Φάρις" η τουριστική πολιτική του Δήμου Καλαμάτας είχε υποβαθμιστεί πλήρως. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η υποβάθμιση ήταν συνειδητή, υπηρετώντας κατεστημένα συμφέροντα που δεν θέλουν επενδύσεις ή αν οφειλόταν σε αδυναμία του απερχόμενου δημάρχου να αντιληφθεί το μέγεθος της συνεισφοράς του τουρισμού στη νέα οικονομία. Οποια και αν είναι η αιτία το τελικό αποτέλεσμα έφερε το Δήμο Καλαμάτας στους χαμένους της "τουριστικής επανάστασης" των τελευταίων ετών, καθώς η μεσσηνιακή πρωτεύουσα δεν μπόρεσε να αποσπάσει αξιοπρόσεκτο κομμάτι από την πίτα των ταξιδιωτικών εσόδων.

Εννοείται ότι η Καλαμάτα θα αποσπάσει σημαντικό κομμάτι από την πίτα των τουριστικών εσόδων μόνο αν καταφέρει να αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα του παραθαλάσσιου μετώπου που εκτείνεται από τη Μάνη μέχρι την... Κορώνη. Ευτυχώς ο νέος δήμαρχος φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί τις δυνατότητες της Καλαμάτας και γι’ αυτό δήλωσε: "Εχω πει ότι αποτελεί προτεραιότητα η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στο ανατολικό μας παραλιακό μέτωπο έχουμε την Κρήτης, την οποία πρέπει να δούμε πώς θα την διανοίξουμε και πώς θα αξιοποιήσουμε τα 450 στρέμματα που είναι από την Κρήτης και προς την Παραλία, αλλά και τα άλλα 1.500 που είναι από την Κρήτης προς τη Λακωνικής. Οπως βέβαια και το δυτικό μας παραλιακό μέτωπο".

Εχοντας δει πολλούς πολιτικούς με καλές προθέσεις και σχέδιο να αποτυγχάνουν, είμαι ο τελευταίος που θα υποστηρίξει ότι αρκούν οι δηλώσεις για ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής Καλαμάτας. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι απογοητευτικές και ευχόμαστε να αποδειχθούν προάγγελος θετικών εξελίξεων.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 14:03

NEWSLETTER