Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 14:33

Κάμερες ασφαλείας στα χωριά της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(7 ψήφοι)

Στο ιστορικό Δημαρχείο της Καλαμάτας πρόκειται να λειτουργήσει το Επιχειρησιακό Κέντρο για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, από το οποίο θα ελέγχονται οι κάμερες που θα τοποθετηθούν στις εισόδους - εξόδους των χωριών των Δημοτικών Ενότητων Αρφαρών, Αριος και Θουρίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους Ρομά:

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει προχωρήσει και σύντομα θα ξεκινήσει η εφαρμογή του. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε επισκεφτεί την Καλαμάτα τον Ιανουάριο και είχε ανακοινώσει ότι το σχέδιο κατά της παραβατικότητας θα έχει άμεση εφαρμογή. Προφανώς λόγω του κορονοϊού καθυστέρησε, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η δράση των παρανόμων σύντομα θα πάψει να είναι εντελώς ανεξέλεγκτη. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, αν τοποθετηθούν κάμερες όχι μόνο στις εισόδους των χωριών του Δήμου Καλαμάτας, αλλά σε όλα τα χωριά της Μεσσηνίας, θα τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και θα σταλεί ένα μήνυμα στους παράνομους ότι "το πάρτι τελείωσε".

Και για να ευλογήσουμε λίγο τα... γένια της στήλης αυτής, υπενθυμίζουμε ότι ήδη το 2017 γράφαμε σχετικά: "Η πλήρης αστυνόμευση όλων των οικισμών της Μεσσηνίας είναι απλώς ανέφικτη - και όποιος πολιτικός την υπόσχεται απλώς ψαρεύει ψήφους αφελών πολιτών. Αντιθέτως, οι τοπικές αρχές μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά το έργο της Αστυνομίας τοποθετώντας κάμερες ασφαλείας στο οδικό δίκτυο και στις εισόδους των οικισμών. Μόνο έτσι θα εμποδίσουν τους παράνομους να τινάζουν ανενόχλητοι τα ΑΤΜ δίπλα στα αστυνομικά τμήματα ή να ληστεύουν με περισσή ευκολία τους αβοήθητους γέροντες στα χωριά (...) Εννοείται ότι οι κάμερες ασφαλείας δεν θα σταματήσουν την εγκληματική δράση των κακοποιών. Απλώς θα την περιορίσουν".

Και στις 17 Ιανουαρίου 2020, ακριβώς μία μέρα πριν από την επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα, γράφαμε: "Ανεξάρτητα από την προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου από την εκάστοτε ηγεσία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, είναι αδύνατη η αστυνόμευση των 360 οικισμών της Μεσσηνίας χωρίς τη χρήση ψηφιακών μέσων. Τα χωριά και οι πόλεις, όχι μόνο της Μεσσηνίας αλλά όλης της Ελλάδας, θα αισθανθούν μεγαλύτερη ασφάλεια αν στους δρόμους τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας, όπως σε όλα τα σύγχρονα κράτη (...) Θα αισθανθώ πολίτης ενός σύγχρονου ασφαλούς κράτους μόνο αν τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας σε όλους τους δρόμους. Ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επιστρέψει τουλάχιστον η κυκλοφοριακή νομιμότητα. Μέχρι τότε οι διαρρήκτες, οι απατεώνες και οι ληστές θα θεωρούν (όχι άδικα) την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι".

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 14:38