Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 14:10

Κάμερες ασφαλείας σε δρόμους και αστυνόμους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Κάμερες ασφαλείας σε δρόμους και αστυνόμους

 Η κυβέρνηση για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους μέχρι τώρα έχει συνδέσει το θέμα της ασφάλειας των πολιτών με την ανακατάληψη των Εξαρχείων από τις κρατικές δυνάμεις.

Στην πραγματικότητα όμως ο μέσος πολίτης αισθάνεται ανασφαλής εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης κυρίως των διαρρηκτών, των απατεώνων και των ληστών. Ειδικά στη Μεσσηνία, την οποία θα επισκεφθεί αύριο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεν υπάρχει πολίτης που να μην έχει τουλάχιστον δύο ή τρία θύματα διάρρηξης στον στενό οικογενειακό και φιλικό του κύκλο. Επίσης οι μισοί Μεσσήνιοι έχουν υπερήλικους γονείς ή συγγενείς σε κάποιο χωριό της Μεσσηνίας και αγωνιούν για τη δράση των απατεώνων και των ληστών.

Σε ένα σύγχρονο κράτος, που δεν θα κυριαρχούσαν οι συντεχνίες και ο τοπικισμός, εδώ και πολλά χρόνια η Πολιτεία θα είχε δημιουργήσει μια πολυδύναμη διεύθυνση σε κάθε νομό, κλείνοντας παράλληλα όλα τα τοπικά τμήματα που εξυπηρετούσαν ανάγκες της αγροτικής κοινωνίας του περασμένου αιώνα. Στο ίδιο σύγχρονο κράτος θα υπήρχε νομική πρόβλεψη για τους κατ’ εξακολούθηση διαρρήκτες, απατεώνες και ληστές που στην Ελλάδα αφήνονται ελεύθεροι να συνεχίσουν τη δράση τους μετά από ολιγόμηνη ή ολιγοετή (για τους ληστές) φυλάκιση.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την προσπάθεια τετραγωνισμού του κύκλου από την εκάστοτε ηγεσία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, είναι αδύνατη η αστυνόμευση των 360 οικισμών της Μεσσηνίας χωρίς τη χρήση ψηφιακών μέσων. Τα χωριά και οι πόλεις, όχι μόνο της Μεσσηνίας αλλά όλης της Ελλάδας, θα αισθανθούν μεγαλύτερη ασφάλεια αν στους δρόμους τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας, όπως σε όλα τα σύγχρονα κράτη.

Με χαρά άκουσα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ανακοινώνει πριν λίγες μέρες ότι θα τοποθετηθούν κάμερες στις στολές των κρανοφόρων, προκειμένου να περιοριστούν τα περιστατικά αυθαιρεσίας κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων. Θα χαρώ εξίσου αν τοποθετηθούν κάμερες σε όλα τα περιπολικά και σε όλους τους αστυνομικούς που περιπολούν και ελέγχουν πολίτες. Θα αισθανθώ όμως πολίτης ενός σύγχρονου ασφαλούς κράτους μόνο αν τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας σε όλους τους δρόμους. Ετσι και αλλιώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επιστρέψει τουλάχιστον η κυκλοφοριακή νομιμότητα στους δρόμους της Ελλάδας. Μέχρι τότε οι διαρρήκτες, οι απατεώνες και οι ληστές θα θεωρούν (όχι άδικα) την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, καθώς θα βλέπουν καθημερινά στο δρόμο οδηγούς να περνούν με κόκκινο, να πορεύονται ανάποδα σε μονόδρομους και να οδηγούν μηχανές χωρίς κράνος.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 18:25

NEWSLETTER