Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 12:34

Επένδυση στο δρόμο για το Ανάκτορο του Νέστορα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Επένδυση στο δρόμο για το Ανάκτορο του Νέστορα

Εντός του Ιουνίου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ανακηρυχθεί ανάδοχος για τη βελτίωση του δρόμου μήκους 1.200 μέτρων από το Κορυφάσιο έως το Ρωμανού και έτσι θα ολοκληρωθεί ο δρόμος από το Σουληνάρι μέχρι την Costa Navarino.

Υπενθυμίζουμε ότι η σύμβαση για το τμήμα Σουληνάρι - Κρεμμύδια - Κορυφάσιο υπογράφτηκε το 2012 και το έργο ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2018. Γιατί δεν κατασκευάστηκε και το τμήμα Κορυφάσιο - Ρωμανού μαζί με το τμήμα Σουληνάρι - Κρεμμύδια - Κορυφάσιο; Μην περιμένετε απάντηση σε αυτό το ερώτημα από το υπουργείο Υποδομών, αφενός γιατί θα χάσετε άδικα το χρόνο σας και αφετέρου γιατί ενδέχεται να μην γνωρίζει κανείς, ούτε στο ίδιο το υπουργείο. Προσωπικά αν μου δινόταν η ευκαιρία θα ρωτούσα και γιατί δεν κατασκευάστηκε με μια εργολαβία ο δρόμος Ριζόμυλος - Σουληνάρι - Κρεμμύδια - Κορυφάσιο - Costa Navarino ή αν υπάρχει ενδεχόμενο σύνδεσής του με την παράκαμψη της Γιάλοβας, σε περίπτωση που αποδειχθεί δαπανηρή η κατασκευή του τμήματος Χανδρινού - Πύλος.

Σε κάθε περίπτωση όμως και ανεξάρτητα από τις απαντήσεις στα παραπάνω, προκαλεί τουλάχιστον απορία η αντιμετώπιση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου του δρόμου Κορυφάσιο - Ανάκτορο Νέστορα - Χώρα. Ο δρόμος αυτός συνδέει τόσο την Καλαμάτα όσο και την Costa Navarino με τον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Μεσσηνίας και με ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του νομού. Ο δρόμος για το ανάκτορο του Νέστορα και το αρχαιολογικό μουσείο της Χώρας δεν είναι απλά αναγκαία: Είναι μια μεγάλη επένδυση, που θα αποσβέσει πολύ σύντομα τη δαπάνη της.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός


NEWSLETTER