Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 21:29

Η εκδίκηση του… κυρ-Παντελή

Γράφτηκε από τον

Η εκδίκηση του… κυρ-Παντελή

Αν έλεγες πριν από 20 χρόνια ότι μια μέρα η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας (πλην Ροδόπης), με διπλάσιο ποσοστό από το δεύτερο κόμμα και το υψηλότερο «γαλάζιο» ποσοστό στα Δωδεκάνησα, όλη η χώρα θα ξεκαρδιζόταν στα γέλια. Έτσι κι αλλιώς κανένας δεν πίστευε ότι θα υπάρξει ενδεχόμενο να ηγεμονεύσει η Δεξιά στην Ελλάδα όπως ηγεμόνευε και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακόμα και οι ίδιοι οι δεξιοί πίστευαν ότι η ηγεμονία της «δημοκρατικής παράταξης» του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Γεωργίου Παπανδρέου και του Ανδρέα Παπανδρέου θα συνεχιστεί τουλάχιστον και στο πρώτο μισό του 21ου αιώνα. Τελικά όμως η χειροβομβίδα της χρεοκοπίας που έσκασε στα χέρια της «δημοκρατικής παράταξης» αφενός ακρωτηρίασε το ΠΑΣΟΚ και αφετέρου μετατόπισε κεντρώες και αριστερές δυνάμεις προς τα δεξιά. Βέβαια, οι ψηφοφόροι της «δημοκρατικής παράταξης» με τα πιο αντιδεξιά αντανακλαστικά αναγκάστηκαν μετά τη χρεοκοπία να ακολουθήσουν την αντιδεξιά πεπατημένη του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας ότι τα ριζοσπαστικά αντικαπιταλιστικά του συνθήματα ήταν μόνο προεκλογικά πυροτεχνήματα που θα έσβηναν την επομένη των εκλογών.

Την τετραετία που μας πέρασε όμως, πολλοί οικογενειάρχες και επιχειρηματίες της «δημοκρατικής παράταξης», που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του 2019, διαπίστωσαν με τρόμο ότι η πολιτική γραμμή της Κουμουνδούρου καθορίζεται κυρίως από διαδικτυακά τρολ που βάλλουν συνεχώς κατά της μεσαίας τάξης, χαρακτηρίζοντας «κυρ-Παντελή» όποιον τολμά να μην ασπάζεται τις ριζοσπαστικές θεωρίες τους για την κατάργηση της αγοράς του ευρώ -ή και γενικότερα της αγοράς. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκε προφανώς καθυστερημένα την αγωνία και τον τρόμο του ψηφοφόρου της «κυρ-Παντελή», και προσπάθησε να εμφανίσει ένα μετριοπαθές πολιτικό πρόγραμμα που δεν θα τρομάζει τη μεσαία τάξη. Η Κουμουνδούρου όμως δεν κατάφερε να περιορίσει τα τρολ που επένδυαν, μεταξύ άλλων, στην καταστροφή της οικονομίας, την ώρα που το ταμείο του «κυρΠαντελή» άρχιζε να γεμίζει από τα χρήματα των Ευρωπαίων ταξιδιωτών. Γι’ αυτό το πρωί της Κυριακής ο μέχρι πρότινος συριζαίος «κυρΠαντελής» πήγε με βαριά καρδιά στην κάλπη κι έβαψε μπλε την Κρήτη και τη Ρόδο. Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα έστειλε κι ένα μήνυμα στα τρολ γράφοντας στο Twitter «Δημητρούλα μου, γεια σου»… και μετά άνοιξε το μαγαζί του για να υποδεχτεί τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός