Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 17:11

Εχουν μεγαλύτερες ανάγκες οι μηχανοδηγοί από τους δημοσιογράφους;

Γράφτηκε από τον

Εχουν μεγαλύτερες ανάγκες οι μηχανοδηγοί από τους δημοσιογράφους;

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, αν και δηλώνει φιλελεύθερος, στηρίζει τη μόνιμη επαναλειτουργία της προαστιακής γραμμής προς Μεσσήνη και Ζευγολατιό, με επιδότηση από το κράτος και με την οικονομική συμβολή του δήμου.

Ουσιαστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, όπως και πολλοί άλλοι στην Ελλάδα, ενώ θεωρητικά είναι φιλελεύθερος, στην πράξη δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από τους κρατιστές που επιδοτούν ανεξέλεγκτα με τα λεφτά των φορολογούμενων επιχειρήσεις και συντεχνίες. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όσοι θεωρητικά είναι σοσιαλιστές αναδιανέμουν το εισόδημα επιδοτώντας με τους φόρους των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών μη ανταγωνιστικές επιχειρήσεις και συντεχνίες. Ουσιαστικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμιά διαφορά στην άσκηση της πολιτικής, αφού τελικώς τόσο οι σοσιαλιστές όσο και οι φιλελεύθεροι επιδοτούν με τα χρήματα των κορόιδων κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις και ισχυρές συντεχνίες. 

Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί να επιδοτείται μόνο ο σιδηρόδρομος και όχι οι… εφημερίδες. Να δώσει, για παράδειγμα, το κράτος σε όλες βεβαίως τις εφημερίδες που εκδίδονται στην Καλαμάτα τα χρήματα που απαιτούνται για την εκτύπωση καμιά 30.000 φύλλων. Ετσι όχι μόνο θα επαναπροσληφθούν πλήρως και αποκλειστικά οι συνάδελφοι που εξαιτίας της κρίσης εργάζονται με μειωμένο ωράριο, αλλά θα προσληφθούν και καμιά 200αριά ακόμα δημοσιογράφοι για να στελεχώσουν τις εφημερίδες. Επιπρόσθετα θα προσληφθούν τυπογράφοι και διανομείς για τουλάχιστον 120.000 φύλλα εφημερίδας. Αν μάλιστα επιδοτηθούν και οι Μεσσήνιοι αγρότες για να παράγουν… χαρτί, τα οφέλη θα είναι ακόμα μεγαλύτερα για την τοπική οικονομία. Σε κάθε περίπτωση, και για να μην κατηγορηθώ για ιδιοτέλεια, καλό θα είναι να επιδοτηθούν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ώστε να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας με στόχο την τόνωση της ζήτησης στην τοπική αγορά. 

Δεν είναι σοβαρή η πρόταση επιδότησης του Τύπου; Γιατί είναι σοβαρή η πρόταση επιδότησης του προαστιακού σιδηροδρόμου; Ή μήπως έχουν μεγαλύτερες ανάγκες οι μηχανοδηγοί από τους δημοσιογράφους;

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 17:13