Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 20:01

Εργα βιτρίνας στο κέντρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εργα βιτρίνας στο κέντρο της Καλαμάτας

Οταν την περασμένη εβδομάδα έγραφα ότι η ανάδειξη και η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου δεν είναι στις προτεραιότητες του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα περάσουν μόνο λίγες μέρες για να ανακοινώσει ο ίδιος ότι τελικώς δεν θα διαθέσει 10 εκατομμύρια για την ανάπλαση της Ναυαρίνου αλλά λιγότερα από τα μισά.

Υπενθυμίζω ότι ο κ. Νίκας το προηγούμενο χρονικό διάστημα μιλούσε συνεχώς για τα 10 εκατομμύρια που θα διαθέσει στην παραλιακή χωρίς να έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση. Μάλιστα όταν ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Σταύρος Μπένος προειδοποίησε την προηγούμενη Τετάρτη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ότι “μια αυτόνομη παρέμβαση στη Ναυαρίνου δεν υπάρχει περίπτωση να εγκριθεί, καθώς απαιτείται πλέον η σαφής σύνδεση των έργων με τον πολιτισμό, με τις δυνάμεις παραγωγής και με την κοινωνική συνοχή” ο κ. Νίκας έκανε ότι δεν κατάλαβε και πέταξε την μπάλα στην κερκίδα λέγοντας ότι η Ναυαρίνου θα πεζοδρομηθεί όταν θα ανοίξουν οι κάθετοι και παράλληλοι δρόμοι της παραλιακής λεωφόρου. 

Δυο μέρες μετά τις δηλώσεις του κ. Μπένου, ο κ. Νίκας συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και “μοίρασαν” τα 10 εκατομμύρια που θα διατεθούν για αναπλάσεις στην Πελοπόννησο. Από αυτά, σύμφωνα με τον κ. Νίκα, η Καλαμάτα θα πάρει 6-7 εκατομμύρια και τα υπόλοιπα το Ναύπλιο. Αυτά τα 6-7 εκατομμύρια δεν θα διατεθούν όμως για την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Ανατολικής Παραλίας καθώς ξαφνικά ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι με αυτά τα χρήματα θα γίνουν πασαλείμματα στις οδούς Αριστοδήμου, Αγίου Νικολάου, στην πλατεία Μαυρομιχάλη, στο βόρειο υποβαθμισμένο τμήμα της Φαρών, στο “Αχίλλειον”, στην “Ηλέκτρα” και στο “Γαλλικό Ινστιτούτο”.  Ο,τι περισσέψει θα διατεθεί για αναπλάσεις στη Ναυαρίνου και στον Κορδία, που ο δήμος σχεδιάζει να κατασκευάσει ενυδρείο. 

Υποπτεύομαι λοιπόν ότι η ανάπλαση της Ναυαρίνου θα περιοριστεί στον  περιβάλλοντα χώρο του ΝΟΚ, σύμφωνα με την μελέτη του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Κυριακόπουλου και στην τοποθέτηση κυβόλιθων σε κάποιο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου. 

Την ίδια ώρα στο κέντρο της πόλης θα διατεθούν τα υπόλοιπα χρήματα καθώς και τα 5 εκατομμύρια του δανείου. Παράλληλα για μια ακόμα φορά ο δήμος πετάει λεφτά σε κτήρια ("Αχίλλειον", "Ηλέκτρα", "Γαλλικό Ινστιτούτο") αντί να τα πουλήσει για να απαλλαγεί από τη συντήρησή τους. Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι ο κ. Νίκας δεν ενδιαφέρεται για την τουριστική αξιοποίηση της παραλίας της Καλαμάτας και ότι ενδιαφέρεται μόνο για την παραμονή του στην καρέκλα του δημάρχου, που εξασφαλίζεται με διασπορά έργων και διατήρηση του “δήμου - πατερούλη” που μοιράζει τα χρήματα της Ευρώπης και της κεντρικής διοίκησης σε έργα βιτρίνας. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 18:57

NEWSLETTER