Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 11:14

Ο Ερντογάν υπερασπίζεται το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Ο Ερντογάν υπερασπίζεται το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε σε ομιλία του το νέο τουρκικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συντάχθηκε από το υπουργείο Παιδείας στο οποίο εντάχθηκε η «Γαλάζια Πατρίδα» και το τουρκολιβυκό μνημόνιο ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην αύξηση των ιερατικών σχολών.

«Τα παιδιά μου αποφοίτησαν από ιερατικές σχολές αλλά μετά πήγαν στο Harvard και στο London School of Economics» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Όπως σχολιάζει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, σε πολλούς τομείς μπαίνει μια νέα ιδεολογία με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Ερντογάν για την στάση του αυτή να εντάξει διάφορα προγράμματα που αφορούν την θρησκεία αλλά και το Αιγαίο στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε:

«Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το θέμα ως ορεκτικό για τους ιδεολογικούς σας αγώνες. Ελάτε, μην εμποδίζετε το μέλλον, τις επιτυχίες και τα όνειρα των παιδιών μας.

Kι εγώ είμαι πατέρας 4 παιδιών. Και τα 4 αποφοίτησαν από τα Λύκεια Ιμάμ Χατίπ ( ιερατικές σχολές): Ανάμεσα στα παιδιά μου υπάρχουν αυτά που αποφοίτησαν από το Harvard, κάποιοι που αποφοίτησαν από το London School of Economics.

Λοιπόν, δείτε αυτό, αποφοίτησαν από αυτά τα μέρη. Είμαι περήφανος για αυτά τα παιδιά μου Το θέμα δεν είναι από ποιο λύκειο θα αποφοιτήσουν , δηλαδή τα ιερατικά σχολεία. Αλλά μετα που θα συνεχίσουν μετά. Είμαι περήφανος για αυτά τα παιδιά, αν είναι το Harvard τότε Harvard αν είναι να πάνε στο London School of Economics τότε London Sxhool of Economics... Κοιτάξτε τα όλα και ενώ τα κάνουν όλα αυτά, έρχονται με βαθμούς επιτυχίας».