Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 10:23

Οι νικητές των προσκλήσεων για τις παραστάσεις "Faith" & «Εκτός Ύλης» του φεστιβάλ «Θεατρική Ανοιξη στην Καλαμάτα»

Γράφτηκε από την
Οι νικητές των προσκλήσεων για τις παραστάσεις "Faith" & «Εκτός Ύλης» του φεστιβάλ «Θεατρική Ανοιξη στην Καλαμάτα»

 

Ενα ακόμη θεατρικό φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών, με τον τίτλο «Θεατρική Ανοιξη στην Καλαμάτα» διοργανώνει ο οργανισμός «Οψεις Πολιτισμού» στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μετά το Πάσχα. 

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 20 έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου θα παρουσιαστούν στο ΔΗΠΕΘΕΚ 7 ενδιαφέρουσες παραστάσεις, σε μια προσπάθεια σοβαρής καλλιτεχνικής «αποκέντρωσης» με προσοχή στη λεπτομέρεια. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το θεατρικό φεστιβάλ επισκέπτεται ξανά και ξανά την Καλαμάτα με διαφορετικές παραστάσεις, επειδή «το κοινό της πόλης αποδεικνύει πόσο δεκτικό είναι σε κάθε σοβαρή, ποιοτική δουλειά, χωρίς λογικές "αρπαχτής"».

Από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση "Faith" κερδίζουν οι:
Χριστίνα Αργυροπούλου
Αργύρης Γούλας

Από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Εκτός Ύλης» κερδίζουν οι:

Κατερίνα Καρκατζούλη 
Σταύρος Kαρράς

"FAITH"

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

Της Kate Robin

Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα, Παναγιώτης Μπουγιούρης. Απόδοση - σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια: Γιώργος Βάλαρης. Σκηνικά: Διονύσης Χριστοφιλογιάννης. Κοστούμια: Αλέξης Φούκος. Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας. Video art: Βασίλης Αντωνιάδης (filmskin). Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης. Ειδικός συνεργάτης: Ντίνος Λέλος. Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Κοτζαηλία. Γραφιστικά: Ρούλα Δανιήλ. Παραγωγή: Φιλοθέατον Ε.Ε. 

Η συγγραφέας μπαίνει βαθιά στην ψυχοσύνθεση ενός πληγωμένου ζευγαριού και παρακολουθεί βήμα βήμα τις αντιδράσεις του, σ' ένα παιχνίδι επιβολής και αλλεπάλληλων συναισθηματικών συγκρούσεων και εναλλαγών που οδηγούν σε ένα θεαματικό φινάλε. O Κεν και η Λίζα, μετά από 4 χρόνια σχέσης ανακαλύπτουν πως βρίσκονται σε αδιέξοδο και ανάμεσά τους υπάρχουν μυστικά και ψέματα. Οταν έρχεται η πρώτη αποκάλυψη, η ρωγμή είναι καταλυτική. Πώς εκείνος θα καταφέρει να επουλώσει τις πληγές και να ξανακερδίσει την χαμένη εμπιστοσύνη της; Tι θα επακολουθήσει όταν συναινέσουν να μπει ανάμεσα τους κριτής σε αυτή τη «μάχη» μια κάμερα που θα τους παρακολουθεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης στη “Ε” για την παράσταση "Faith" στην Καλαμάτα

«EKTOΣ ΥΛΗΣ»

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00

Του Κώστα Λεϊμονή

Πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Τάσος Κονταράτος. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη. Σκηνικά - κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα. Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Περού. Σχεδιασμός φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης. Video/Φωτογραφία: Αλεξάνδρα Μασμανίδη. Σκίτσο: Ιουλία Μακρή. Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης. Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής.


Το έργο «Εκτός ύλης» (ή «Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου») του Κώστα Λεϊμονή, είναι βραβευμένο από την Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών. Στο πλαίσιο της παράστασης ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μετατρέπεται από πολιτικάντης σε πολιτικός, εκφωνώντας, πριν παραιτηθεί, τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή. Η παράσταση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα καθίσουν στα έδρανα της Βουλής ως συνάδελφοι πολιτικοί ή αν θα παρακολουθήσουν από τα θεωρεία ως αγανακτισμένοι πολίτες... 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Δείτε εδώ τις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση, διαλέγοντας την παράσταση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις του φεστιβάλ κοστίζουν 13 ευρώ (γενική είσοδος) και 10 ευρώ (φοιτητικό - ανέργων) ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για τα άτομα με αναπηρία. Προπώληση θα γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (τηλ.27210 87902) και στο βιβλιοπωλείο «Ολα Χαρτί» (τηλ. 27210 63690). Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορεί κανείς να απευθύνεται και στην κ. Χρύσα Αρβανιτίδου (τηλ. 2310 257218).


NEWSLETTER