Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 19:52

Κερδίστε το βιβλίο «Παράθυρο ανοιχτό» της Μαρίνας Πετροπούλου (Νικήτρια)

Γράφτηκε από την
Κερδίστε το βιβλίο «Παράθυρο ανοιχτό» της Μαρίνας Πετροπούλου (Νικήτρια)

 

Η Μαρίνα Πετροπούλου από τη Λακωνία, μας έχει δώσει στο παρελθόν πολλά ωραία βιβλία, που συντρόφευσαν τις στιγμές μας... Ολοι θυμόμαστε το "Σαν γλυκό του κουταλιού", που έγινε σίριαλ με την Τάνια Τσανακλίδου..

Το νέο της μυθιστόρημα, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις “Ελληνικά γράμματα” με τίτλο “Παράθυρο ανοιχτό”.

Σχετικά με αυτό: Η Όλγα συνάντησε την Κάτια μετά από χρόνια.
Εκείνη τη μέρα δε φαντάστηκε πως η παλιά φιλία θα έφερνε στον δρόμο της λάθη, ενοχές, απώλειες, προδοσίες αλλά και έναν φίλο που θα σημάδευε τη ζωή της για πάντα.

Το παρελθόν όμως, που δεν ξεχνάει ποτέ, την κυνήγησε, τη μάτωσε και την έριξε ξανά στο υπαρξιακό της τέλμα.
Ο έρωτας άραγε θα καταφέρει να την οδηγήσει στην ελευθερία και στο δικαίωμα να δει μια μέρα τον κόσμο από παράθυρο ανοιχτό;                     

   

 

Ο διαγωνισμός έληξε - Το βιβλίο κερδίζει η κ. Αφροδίτη Ζιούρα

 

 

Διαγωνισμός με δώρο ένα αντίτυπο

 

 

“Οι ετερόφυλες σχέσεις είχαν πάντα ταμπέλες. Οι καιροί όμως άλλαξαν, το σεξ δεν είναι πια αυτοσκοπός και οι ανθρώπινες ανάγκες απλώθηκαν σε πιο εσωτερικές περιοχές”.

Στο βιβλίο της “Παράθυρο ανοιχτό”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, η Μαρίνα Πετροπούλου προσφέρει μια πολύπλευρη ματιά στον κόσμο, τις σχέσεις και τις φιλίες μεταξύ γυναικών, με χίλιες ερμηνείες. Δική μας είναι η ελευθερία να βλέπουμε τον κόσμο με μάτια ανοιχτά ακόμα και εάν αυτή η ματιά αφορά τον έρωτα, την αγάπη, την οικογένεια και τους ανθρώπους που οφείλουμε να σεβόμαστε και να εκτιμάμε γι’ αυτό που είναι, λέει η συγγραφέας. Και οι ήρωες του βιβλίου, η Όλγα και ο Χασάν, κατάφεραν να βρουν τη χρυσή τομή. Δάσκαλος σε αυτό έγινε η αγάπη, η εκτίμηση, ο σεβασμός αλλά και η επιτακτική ανάγκη να είναι μαζί.
Όταν δύο μη ανταγωνιστικοί χαρακτήρες συναντηθούν, συμφωνήσουν και δουν με ίδια μάτια τη ζωή, την αγάπη, τον αλληλοσεβασμό και την συμπαράσταση, συμβαίνει το θαύμα της.

 

Η Μαρίνα Πετροπούλου κατάγεται από τη Σπάρτη. Σπούδασε σχέδιο και διακοσμητική στη σχολή Βακαλό και ασχολήθηκε με την κεραμική και τη ζωγραφική σε ιδιωτικά εργαστήρια.
Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: Το Ντουλάπι με τ' Αγάλματα, Σαν Γλυκό του Κουταλιού, Λεκές από Κόκκινο Κρασί, Τα Μπλε Φεγγάρια, Ένα Πρωινό, Το Ταγκό της Δανάης, Χωρίς Κραγιόν, Η Τελευταία Λέξη, Η Άκρη της Κλωστής, Στους Πέντε Ανέμους, Άδειες Κυριακές, Για Όλα Υπάρχει Λόγος, Το Πέπλο, Έτσι Είναι η Ζωή, Συναντήσεις, Μετά τη Βροχή, Σελήνη, Στον Καθρέφτη.

 

 


NEWSLETTER