Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 00:31

Νεαρός με σύνδρομο Down μαθαίνει πως έγινε δεκτός σε Κολέγιο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Νεαρός με σύνδρομο Down μαθαίνει πως έγινε δεκτός σε Κολέγιο (βίντεο)

Ο Ράιαν Χολκόουμπ θα πάει στο Κολέγιο. Και δεν μπορεί να το πιστέψει! Ο 20χρονος, που έχει σύνδρομο Down έδωσε μαθήματα αγνής ευτυχίας την ώρα που πήρε τα απίστευτα νέα.

Πριιν από μερικές ημέρες έγινε γνωστή μία αντίθετη ιστορία στην Ελλάδα. Νεαρός με σύνδρομο Down εισήχθη σε Σχολή με μοριοδότηση, αλλά δεν έγινε δεκτός εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς του*. Ευτυχώς για εκείνον, ο Ράιαν ήταν πιο τυχερός.

Ο νεαρός έλαβε επιστολή από το Clemson University πως τον κάνουν δεκτό στο πρόγραμμα LIFE, το οποίο είναι σχεδιασμένο για φοιτητές με νοητικό πρόβλημα που θέλουν την ευκαιρία να σπουδάσουν. Οσες φορές κι αν το διάβαζε το γράμμα, ο 20χρονος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, όπως φαίνεται και από το βίντεο που «τράβηξε» η μητέρα του. 

Πηγή: iefimerida.gr

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

* Από την "Εφημεριδα των Συντακτών" (11/11/2013)"Ο Ιάκωβος τελείωσε το Γενικό Λύκειο με άριστα (18,8) και κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης πέρασε 15ος στο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, στην ειδικότητα «Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας». Παρόλο που η οικογένεια προσκόμισε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και τις ιατροπαιδαγωγικές γνωματεύσεις που αναφέρουν ξεκάθαρα ότι ο νεαρός μπορεί να φοιτήσει σε γενικό πλαίσιο εκπαίδευσης με παράλληλη στήριξη (συνοδό), η διεύθυνση του ΙΕΚ και η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού αρνήθηκαν να δεχθούν τον νεαρό σπουδαστή. Τις ελλείψεις του ΙΕΚ προτίθεται να καλύψει η ίδια η οικογένεια του νεαρού η οποία θα ετοιμάζει το ειδικό εποπτικό υλικό που χρειάζεται, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός θα είναι ο συνοδός του. Ο Παναγιώτης είναι τριτοετής φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ, στο Τμήμα Στατιστικής, και είναι πρόθυμος να θυσιάσει δύο χρόνια από τις σπουδές του προκειμένου να βοηθήσει τον αδελφό του να προχωρήσει στις δικές του".

 Διαβάστε ακόμα: 

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/synentefkseis-parousiaseis/item/29244-down-syndrome-pablo-pineda-greece


NEWSLETTER