Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 18:16

Πόλα Ρούπα: Ξεκινάω απεργία πείνας για το παιδί μου

Γράφτηκε από την

Ζητεί να δοθεί ο 6χρονος γιος της στη μάνα και την αδερφή της - Μιλάει για «πόλεμο» και για «απαγωγή» του παιδιού της, δηλώνοντας ότι αγνοεί πού βρίσκεται.

Το μήνυμα της Πόλας Ρούπα από τη ΓΑΔΑ μετέφερε η αδερφή της, με την οποία είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, έπειτα από τη σύλληψη της καταζητούμενης για τρομοκρατία συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη.

Διαβάζοντας στα ΜΜΕ όσα της είπε η Πόλα Ρούπα, η αδερφή της είπε συγκεκριμένα τα εξής: «Είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν σ' αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται, προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου, δεν ξέρω πού βρίσκεται από τα ξημερώματα που με έχουν συλλάβει».

Και συνέχισε η Πόλα Ρούπα στο μήνυμά της, μέσω της αδερφής της: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός. Αλλά το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω, να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο».

«Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια, γιατί πολεμάνε ένα παιδί έξι χρονών. Θέλω να πω ότι ξεκινάω απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί στη μάνα και την αδερφή μου. Όσον αφορά εμένα, θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση. Πόλα Ρούπα» κατέληξε στο μήνυμά της η συλληφθείσα.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της Ρούπα, Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε στο protothema.gr ότι «καταθέσαμε αίτηση στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου με τη διαδικασία των προσωρινών επιτρόπων να ανατεθεί η επιμέλεια του παιδιού στη γιαγιά του και τη θεία του. Δεν χρειαζόταν καν αυτή η αίτηση, πρέπει να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, γιατί στην ερώτησή μας στην Εισαγγελία Ανηλίκων πού βρίσκεται το παιδί αυτή τη στιγμή, απάντησαν "σε ασφαλές μέρος". Αυτή την απάντηση δεν μπορεί να τη δεχθεί μια μάνα και κανένα Ίδρυμα δεν υποκαθιστά τη θαλπωρή των συγγενών». 

Πηγή: protothema.gr