Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 17:24

Ρομά έσπρωξαν αστυνομικούς στα δικαστήρια και απελευθέρωσαν κρατούμενο για κλοπές

Ρομά έσπρωξαν αστυνομικούς στα δικαστήρια και απελευθέρωσαν κρατούμενο για κλοπές

Σε εξέλιξη βρίσκονται αναζητήσεις της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δραπέτη που κατάφερε να διαφύγει από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Είχε συλληφθεί μαζί με άλλους Ρομά για σωρεία κλοπών σε σπίτια στην Βορειοανατολική Αττική που προσποιούνταν τους πωλητές χαλιών και τους μανάβηδες για να εισέρχονται σε σπίτια.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από την Αστυνομία για τον εντοπισμό και την σύλληψη ενός 43χρονου Ρομά, ο οποίος χθες το μεσημέρι κατάφερε να διαφύγει από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου είχε οδηγηθεί προκειμένου να απολογηθεί στον Ανακριτή για σωρεία κλοπών για την οποία κατηγορούνταν μαζί με άλλους Ρομά.
Συγγενείς του δράστη και άλλοι συγκεντρωμένοι Ρομά όρμησαν στους αστυνομικούς, τους έσπρωξαν και κατάφεραν να απελευθερώσουν τον κατηγορούμενο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την φασαρία και τράπηκε σε φυγή.
Οι πέντε Ρομά, ηλικίας από 24 έως 47 ετών, ανάμεσά τους και ο δραπέτης είναι μέλη σπείρας, οι οποίοι με το πρόσχημα παράδοσης χαλιών, αποπειράθηκαν να διαπράξουν κλοπή από οικία στην περιοχή του Αμαρουσίου.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον Ιούνιο του 2018, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου με το πρόσχημα πώλησης ή παράδοσης εμπορευμάτων (χαλιών, φρούτων κλπ), προσέγγιζαν οικίες και έπειθαν τους ενοίκους να τους επιτρέψουν την είσοδο σε αυτές.
Στη συνέχεια, μέλη της ομάδας τους απασχολούσαν, ενώ οι συνεργοί τους ερευνούσαν τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Ταυτόχρονα άλλα μέλη της ομάδας παρέμεναν έξω από τις οικίες ως παρατηρητές- τσιλιαδόροι, προκειμένου να τους ενημερώσουν έγκαιρα σε περίπτωση αποκάλυψης τους.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, με την προαναφερόμενη μέθοδο, από οικίες στο Χαλάνδρι, στην Κηφισιά, στα Βριλήσσια και στην Αγία Παρασκευή.

Πηγή: news247.gr