Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 17:19

Έως 14 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων

Γράφτηκε από την
Έως 14 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων

 

Έως τις 14 Φεβρουαρίου μπορούν ομάδες από σχολεία όλης της Ελλάδας να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στον «1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη».

Όπως ανακοίνωσε το Envolve Entrepreneurship ο διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παράλληλα, στις 25 Ιανουαρίου θα διοργανωθεί livewebinar για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα του διαγωνισμού, την έννοια της επιχειρηματικότητας αλλά και της αειφορίας. Για τη συμμετοχή στο webinar είναι απαραίτητη η εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://cutt.ly/Pjn0FPO.

Όραμα του οργανισμού είναι η ανάδειξη και η καλλιέργεια επιχειρηματικών δεξιοτήτων για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών, η δράση των οποίων θα ενσωματώνει τις αρχές της υπεύθυνης επένδυσης.

Οι ομάδες των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα υποβάλλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, καταθέτοντας το επιχειρηματικό σχέδιο (businessplan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και ένα video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας. Με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες λαμβάνουν εκτενές εκπαιδευτικό υλικό, με χρήσιμες πληροφορίες και εργαλεία.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων) μέσω της ιστοσελίδας https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021.

Ο μαθητικός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας- Θράκης), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, του Δήμου Κηφισιάς, του Δήμου Βέροιας, του Δήμου Νεάπολης- Συκεών, του Δήμου Νέας Σμύρνης και του Δήμου Ορεστιάδας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER