Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 22:25

Μπεκατώρου: Παραιτήθηκε σύσσωμη η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ

Γράφτηκε από την
Μπεκατώρου: Παραιτήθηκε σύσσωμη η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ

Όλα τα μέλη της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους διαφωνώντας με τους χειρισμούς της ΕΙΟ στην υπόθεση Μπεκατώρου.

Οι παραιτήσεις από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίησή της από παράγοντα της ΕΙΟ συνεχίζονται.

Αυτή την φορά δεν είχαμε την παραίτηση ενός μέλους του Δ.Σ., αλλά ολόκληρης της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ομοσπονδίας η οποία αποτελείται από 13 άτομα.

Η επιστολή παραίτησης, η οποία φέρει τα ονόματα όλων, τονίζει τη διαφωνία των μελών με τους χειρισμούς της ΕΙΟ, αλλά και την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία.

Αναλυτικά η σχετική επιστολή τους: "Η αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου πολύ απέχει από τις βασικές αρχές της προστασίας των αθλητών και αθλητριών, της αναγνώρισης των δικαιωμάτων τους και την ενθάρρυνση καταγγελίας τυχόν εκμετάλλευσης της εξουσίας.

Όπως γράφει το Sport24.gr, οι ανακοινώσεις της ΕΙΟ προήλθαν χωρίς προηγούμενη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας εκπροσωπείται δια του Προέδρου της και ο οποίος θα μπορούσε να έχει εκφράσει τη διαφορετική μας άποψη. Δείχνουν έλλειψη αποφασιστικότητας και διάθεση της ΕΙΟ να παρακολουθήσει τα γεγονότα ως θεατής ενός «δυσάρεστου περιστατικού», όπως εσείς το περιγράψατε.

Για τους λόγους αυτούς διαχωρίζουμε τη θέση μας και υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας.

Η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης

Λάζαρος Τσαλίκης, Πρόεδρος

Εριφύλη Βαρδάκη, Αντιπρόεδρος

Ιωάννης Καλατζής, Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Κατέκος, Ειδικός Γραμματέας

Γρηγόρης Βαρβαρρήγος, Ταμίας

Δημήτριος Αλτσιάδης, Μέλος

Ηλίας Γεωργιάδης, Μέλος

Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος, Μέλος

Γιάννης Μαρουλάκης, Μέλος

Γεώργιος Ανδρεάδης, Έλληνας Εκπρόσωπος ORC

Αναστάσιος Νικολάου, Αναπληρωματικό Μέλος

Μιχαήλ Κασιώτης, Αναπληρωματικό Μέλος

Αγγελική Κούρτελη, Αναπληρωματικό Μέλος"

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER