Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 12:15

Σαρηγιάννης: Στο “κόκκινο” η Αττική μέχρι τα μέσα Μαρτίου (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σαρηγιάννης: Στο “κόκκινο” η Αττική μέχρι τα μέσα Μαρτίου (Βίντεο)

Στην αποτελεσματικότητα του lockdown και τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, αναφέρθηκε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" για το ολικό lockdown στην Αττική, τονίζοντας πως «δεν πάμε τόσο καλά όσο θέλαμε να πάμε».

«Η εφαρμογή του lockdown είναι 20% χαμηλότερη σε από ό,τι υπολογίζαμε» σημείωσε στον ΑΝΤ1, και πρόσθεσε πως η Αττική θα μείνει στο «κόκκινο» μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο τα περιοριστικά μέτρα δεν θα λήξουν στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ κρίνει πως απαιτείται μια παράταση τουλάχιστον επτά ημερών.

Για τη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς τόνισε πως θα πρέπει πρώτα να ανοίξει το λιανεμπόριο με click away, για μια εβδομάδα, δοκιμαστικά: «να δούμε πώς πάει» και μετά τα δημοτικά.

«Χρειάζεται κλιμακωτό άνοιγμα με αύξηση τηλεργασίας» υποστήριξε ενώ επανέλαβε πως δεν έχει φανεί ακόμα το αποτέλεσμα του lockdown.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως η επιδημιολογική της κατάσταση δεν χρήζει ολικού lockdown, αλλά μόνο στον Εύοσμο -που και επιβλήθηκε- λόγω των μεταλλάξεων.

Βέβαια, ο ίδιος πρότεινε πως στη θέση της επιτροπής «θα έπαιρνα την απόφαση για ολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη για να καταπνίξω τη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών».


NEWSLETTER