Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 12:30

Παγώνη: Διανύουμε μια από τις δυσκολότερες εβδομάδες - Τα 3 σημεία που θα κρίνουν το lockdown (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Παγώνη: Διανύουμε μια από τις δυσκολότερες εβδομάδες - Τα 3 σημεία που θα κρίνουν το lockdown (Βίντεο)

Για την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού και τη συζήτηση για τη σταδιακή άρση του lockdown μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Ερωτηθείσα για τις πληροφορίες περί άρσης μέτρων του lockdown από την 1η Μαρτίου, η κυρία Παγώνη είπε ότι η τρέχουσα «είναι μια από τις δυσκολότερες εβδομάδες. Τα στοιχεία δείχνουν κατά 85% κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική και 64% στην επικράτεια. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυτής της εβδομάδας είναι αυτός που θα οδηγήσει στις τελικές αποφάσεις και στο τί θα γίνει από Δευτέρα».

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, η κάλυψη στις ΜΕΘ δεν θα μειωθεί αυτή την εβδομάδα. «Περιμένουμε κάποια αύξηση καθώς είχαμε πάνω από 2.000 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες covid. Ενα 10% από αυτούς σίγουρα θα πάει σε διασωλήνωση γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι βαριές καταστάσεις» σημείωσε. Οι καθοριστικοί παράγοντες, τόνισε, δεν θα είναι οι ΜΕΘ, αλλά τα κρούσματα, ο αριθμός θανάτων και νοσηλευόμενων.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στη συνέχεια είπε ότι «είναι λογικό ότι πρέπει να βγούμε από αυτή την ιστορία σταδιακά, σιγά σιγά, αν έχουμε μείωση των αριθμών αυτών. Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Θα περιμένουμε μέχρι τέλος της εβδομάδας. Υπάρχει μια σταθεροποίηση. Περιμένουμε να ξεκινήσει μια μείωση γιατί από τώρα έχει αρχίσει το δεκαπενθήμερο του lockdown».

Δείτε την τοποθέτηση της Ματίνας Παγώνη:


NEWSLETTER