Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 17:15

Λιγνάδης: Έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Λιγνάδης: Έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης (βίντεο)

Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Δημήτρης Λιγνάδης. Πριν από περίπου τρεις ώρες, στις 14:30, παρελήφθη από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείτο, από όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών και μεταφέρθηκε στις φυλακές στην Τρίπολη.

Η μεταγωγή του Δημήτρη Λιγνάδη έγινε εκτάκτως σήμερα γιατί το επόμενο δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα. Από τα σωφρονιστικά ιδρύματα Τρικάλων, Γρεβενών και Τριπόλεως προκρίθηκε το κατάστημα στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Η φυλακή της Τρίπολης όπως και αυτή των Γρεβενών διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταγωγή έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. στον κρατούμενο έγινε θερμομέτρηση και rapid test. Ο κρατούμενος θα μείνει σε ένα κελί επί 14 ημέρες σε καραντίνα, όπως προβλέπεται και από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας διαμήνυσε πως θα προσφύγει κατά της απόφασης της ανακρίτριας για προφυλάκιση του πελάτη του. Yπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Υστερα από το πολύωρο θρίλερ της απολογίας του, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης, σειρά πήραν οι μάρτυρες που είχαν κληθεί να καταθέσουν και τελικά λίγο μετά τις 2:00 ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο Λιγνάδης δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να μείνει εκτός φυλακής κι έτσι αποφάσισαν να διατάξουν την προφυλάκισή του. Δύο μάρτυρες που είχαν μπει στη λίστα μαρτύρων, και τελικά δεν κατέθεσαν, διεμήνυσαν μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους ότι «όντως ήμασταν Ιθάκη, αλλά, ήμασταν μεταγενέστερα», οπότε δεν ελήφθησαν υπ' όψιν των Αρχών.

Η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του καλλιτέχνη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER