Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 13:15

Διευκρίνιση Εξαδάκτυλου: «Έξυπνα» μέτρα δεν είναι να βγάλουμε λαγό από το καπέλο (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Διευκρίνιση Εξαδάκτυλου: «Έξυπνα» μέτρα δεν είναι να βγάλουμε λαγό από το καπέλο (Βίντεο)

Για τα νέα μέτρα με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού που έχουν τεθεί σε ισχύ από σήμερα (Πέμπτη 4/3) μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος δεν παρέστη στη χτεσινή σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών κατά την οποία πάρθηκε η απόφαση για τα νέα και πιο σκληρά μέτρα. Απαντώντας μάλιστα σε σχετική για το εάν υπήρχε ομοφωνία ερώτηση δήλωσε πως «οι δύσκολες αποφάσεις σπανίως είναι ομόφωνες».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε πως «η πανδημία ελέγχεται», σημειώνοντας πως έχουμε το τρίτο κύμα και λόγω της ταχύτητας των μεταλλάξεων, πρέπει να υπάρχει «ταχύτητα σε όλα και στις αποφάσεις και το χρόνο που λαμβάνονται».

«Γνωρίζουμε τη δυσκολία αποδοχής, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση», είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ερωτηθείς για την ποιότητα των μέτρων και υπογράμμισε πως «αν πούμε πως κουραστήκαμε και σταματάμε, αυτό που θα ζήσουμε, δεν μπορώ να σας το περιγράψω».

Ερωτηθείς για τα μέτρα που μέχρι τώρα ίσχυαν, σημείωσε πως τις τελευταίες 15 μέρες που ίσχυαν στην Αττική και όχι στην υπόλοιπη Ελλάδα, παρατηρήθηκε επιπέδωση των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο, ενώ «στην υπόλοιπη επικράτεια η αύξηση είναι ανησυχητική και γι’αυτό μπήκαν κι άλλες περιοχές στο ”κόκκινο”».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τα μέτρα θα αποδώσουν επισημαίνοντας «έξυπνο δεν είναι να βγάλουμε λαγούς από το καπέλο, έξυπνο είναι η εφαρμογή όσων μας δίνει η επιστήμη σύντομα».

Κληθείς να σχολιάσει το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε πως «σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία τα ΜΜΜ δεν έχουν τη διασπορά που φημολογείται ότι έχουν».

«Η τηλεργασία είναι στο 70%» ανέφερε ρωτώντας που «θέλετε να την πάμε;».

Το άνοιγμα που έγινε δεν ανέστειλε την πορεία του κορονοϊού τόνισε και εξήγησε μετά τις 14 Δεκεμβρίου συνεχίσαμε να έχουν πτώση της πανδημίας.

Τέλος απάντησε σε ερώτηση για το σύστημα ιχνηλάτησης μεσώ κινητών που ειπώθηκε πως ετοιμάζεται δηλώντας πως είναι ένα μέτρο αποδοτικό.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=CG16V9hH1GM}


NEWSLETTER