Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 12:15

Φαρμακοποιός καταγγέλει: Πέσαμε από τα σύννεφα, περιμέναμε self test και μας ήρθαν rapid test (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Φαρμακοποιός καταγγέλει: Πέσαμε από τα σύννεφα, περιμέναμε self test και μας ήρθαν rapid test (Βίντεο)

Αύριο Πέμπτη 8 Απριλίου θα ξεκινήσει η διάθεση των self tests αποκλειστικά σε μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης, με την πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση τους να ξεκινάει σήμερα.

«Έχουμε μία δυσάρεστη έκπληξη. Για μένα έχει γίνει γκέλα και γερή γκέλα. Περιμέναμε kits αυτόνομα, αλλά βλέπουμε rapid test κι όχι self test. Μας έχουν δώσει συσκευασία με 25 kits. Κανονικά πρέπει να επιστραφούν αυτά. Θα τα δώσουμε ένα ένα, αν τα αφήσουν. Θα το κάνουμε αναγκαστικά, αλλά δεν είναι ασφαλές» κατήγγειλε στο OPEN ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές.

«Περιμέναμε αυτόνομες συσκευασίες του ενός. Πέσαμε από τα σύννεφα. Μας έφεραν rapid test αντιγόνου με την μπατονέτα» ανέφερε.

Τι λένε πηγές του υπουργείου Υγείας

Απάντηση στην καταγγελία του κ. Δαγρέ έδωσαν πηγές του υπουργείου Υγείας για τα τεστ που έφτασαν στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN οι πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι αυτά τα τεστ είναι self test, όχι rapid και διαφέρουν από τα rapid στη χρήση. Ακόμα δεν υπάρχουν σε ατομικές συσκευασίες και θα πρέπει να δίνονται ένα ένα, καθώς σε ατομικές συσκευασίες θα κυκλοφορήσουν αργότερα. Τα τεστ που θα δίνονται τώρα στους πολίτες θα περιλαμβάνουν τέσσερα εξαρτήματα.


NEWSLETTER