Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 14:30

Γεννηματά: Ο εμβολιασμός των υγειονομικών δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Τη διαφωνία της με τον πρωθυπουργό εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αναφορικά με το να συζητηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών τον Σεπτέμβριο, καθώς, όπως είπε στην ΕΡΤ, θα είναι πάρα πολύ αργά.

«Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα. Το πρώτο είναι καμπάνια ενημέρωσης στους υγειονομικούς, τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση. Και το δεύτερο που προτείνω είναι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν να μην είναι στην πρώτη γραμμή. Και συζήτηση άμεσα με τους συνταγματολόγους για να δούμε αν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς και μόνο. Όχι το Σεπτέμβριο, όχι κατόπιν εορτής», τόνισε.

Εξέφρασε, δε, τη δυσφορία της για τη στάση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή αναφορικά με την αντιπολιτευτική κριτική που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής: «Δεν πήρα απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη παρά μόνο απαξιωτικά σχόλια για το πώς κάνω αντιπολίτευση. Εμείς διαπιστευτήρια για το πώς κάνουμε αντιπολίτευση δίνουμε μόνο στον ελληνικό λαό».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η κα Γεννηματά εξέφρασε ενστάσεις, οι οποίες αφορούν το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα σχολεία ανοίγουν ακριβώς όπως λειτουργούσαν και πριν από την πανδημία, χωρίς να έχει γίνει τίποτα για να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στις τάξεις.