Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 13:35

Δερμιτζάκης: Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται χωρίς συναισθηματισμούς - Η πρόταση για το Πάσχα (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Δερμιτζάκης: Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται χωρίς συναισθηματισμούς - Η πρόταση για το Πάσχα (Βίντεο)

Οι αποφάσεις για την κοινωνία θα πρέπει να λαμβάνονται χωρίς συναισθηματισμούς υποστηρίζει ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι δεν πρέπει να καθορίζει η πίεση στα νοσοκομεία τις αποφάσεις σχετικά με την κοινωνία. «Πρέπει δυστυχώς να είμαστε πιο στυγνοί» τόνισε.

Όπως είπε στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν μέτρα που άσκησαν πολύ μεγάλες πιέσεις, το lockdown ήταν πάρα πολύ έντονο, χωρίς μάλιστα να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, και έτσι η χώα μπήκε σε έναν φαύλο κύκλο. Για τους χιλιάδες νέους στις πλατείες είπε ότι τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι ευχάριστες και πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο.

Ο καθηγητής είπε ότι η βελτίωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι απόλυτα σχετιζόμενη με τα «μικρά ανοίγματα» που έχουν γίνει και συνεπώς πρέπει να συνεχιστούν, ώστε να δοθεί μία λύση στους πολίτες να κοινωνικοποιηθούν.

Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα με πολλά καφέ, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την Αστυνομία, εκτίμησε ο κ. Δερμιτζάκης.

Για το Πάσχα τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή αλλά θα μπορούσαν να επιτραπούν οι μετακινήσεις με self test, εάν οι αποφάσεις ληφθούν εγκαίρως και γίνει εκστρατεία ενημέρωσης για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν οι πολίτες στα χωριά τους.


NEWSLETTER