Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 17:50

Μετέωρα: Σε «συνθήκες πανδημίας» οι Ακολουθίες (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Με κατάνυξη και ιερότητα εορτάζεται η εβδομάδα των Παθών και η Ανάσταση του Κυρίου στα μοναστήρια των Ιερών βράχων των Μετεώρων. Ωστόσο, για άλλη μία χρονιά λόγω της πανδημίας ελάχιστοι θα είναι οι τυχεροί που θα ζήσουν από κοντά τη μοναδική αυτή εμπειρία.

Με ελάχιστους προσκυνητές, από τις κοντινές περιοχές, τελούνται καθημερινά οι ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας στις έξι λειτουργούσες Μονές.

Τα Μετέωρα, το δεύτερο μοναστικό κέντρο της Ελλάδας μετά το Άγιο Όρος, προσελκύει προσκυνητές και επισκέπτες από όλα τα πλάτη και μήκη της χώρας και του πλανήτη. Ρώσοι, Ιάπωνες, Κορεάτες, Αυστραλοί και Βαλκάνιοι, που αποτελούν την πλειοψηφία των επισκεπτών, δε θα απολαύσουν το μοναδικό «πέτρινο δάσος» και το βαθύτερο νόημα των ημερών συμμετέχοντας στις θείες ακολουθίες.

Οι απαγορεύσεις στις οδικές και αεροπορικές μετακινήσεις είναι πλήγμα και για την τοπική οικονομία. 4.500 κλίνες που διατίθενται στην ευρύτερη περιοχή για τη φιλοξενία των περιηγητών παραμένουν άδειες και προβληματίζουν τους ξενοδόχους οι οποίοι ανέμεναν την περσινή και φετινή χρονιά σημαντική άνοδο στις κρατήσεις. Μάλιστα, εκτιμούν πως η κανονικότητα στις κρατήσεις ξενοδοχείων θα αργήσει να επιστρέψει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σχεδιάζει τις επόμενες ενέργειές της για την ομαλή μετάβαση στη μετά-κορονοϊό εποχή, σύμφωνα με τον Τομεάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας, Γιάννη Μπουτίνα.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ: