Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 16:00

Γκάγκα: Προηγμένο το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού - Θα χορηγηθεί σε 90 ασθενείς (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Γκάγκα: Προηγμένο το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού - Θα χορηγηθεί σε 90 ασθενείς (Βίντεο)

Στο ισραηλινό φάρμακο έναντι του κορονοϊού το οποίο χαρακτήρισε «προηγμένο» εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης την Τετάρτη (5/5) η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε μιλώντας στο Mega για το εισπνεόμενο εν λόγω φάρμακο ξεκινά σήμερα στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Αττικό» η κλινική μελέτη.

«Συνολικά 90 ασθενείς ήπιων ή μέτριων συμπτωμάτων covid-19 θα δοκιμάσουν δύο διαφορετικές δόσεις του συγκεκριμένου φαρμάκου» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα.

«Είναι τεχνολογικά ένα προηγμένο φάρμακο. Δίνεται για πέντε μέρες. Θέλουμε να δούμε πόσο πιο γρήγορα γίνονται καλά όσοι το λαμβάνουν, πόσο λιγότερο οδηγούνται σε διασωλήνωση» είπε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Πολύ ευχαριστημένοι κάθε φορά που υπάρχει ένα νέο φάρμακο. Όμως δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε και να λέμε ότι πρέπει να το πάρουν όλοι. Πρέπει να δοκιμαστεί πόσο ασφαλές και αποδοτικό είναι. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ένα φάρμακο έναντι της φλεγμονής» σημείωσε.

Το συγκεκριμένο φάρμακο θα χορηγηθεί σε ασθενείς από 18 έως 80 ετών.

Τέλος, η κ. Γκάγκα, υποστήριξε ότι ελάχιστοι εμβολιασμένοι νοσηλεύονται με κορονοϊό, τονίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει η επιχείρηση του εμβολιασμού.


NEWSLETTER