Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 17:40

ECDC: «Πράσινη» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας - Το μήνυμα του ΕΟΔΥ

Γράφτηκε από την
ECDC: «Πράσινη» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας - Το μήνυμα του ΕΟΔΥ

Στο «πράσινο» βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον δείκτη θετικότητας (κάτω από το 4%), όπως προκύπτει από τους νέους εβδομαδιαίους χάρτες του ECDC, οι οποίοι δημοσιεύονται κάθε Πέμπτη.

Οι χάρτες βασίζονται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στον σύνθετο χάρτη – συνδυαστικός δείκτης τεστ, νέων κρουσμάτων και θετικότητας, η Ελλάδα φαίνεται ότι είναι στο «κόκκινο», σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Εξαίρεση μέρος της Πελοποννήσου και τα περισσότερα νησιά που είναι «πορτοκαλί».

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο ΕΟΔΥ σημειώνει με αφορμή τη δημοσίευση των χαρτών: «Aνάμεσα στις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό διενεργούμενων τεστ ανά 100.000 κατοίκους η χώρα μας για μια ακόμη εβδομάδα ενώ και o δείκτης θετικότητας εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω του 4% σύμφωνα με τους έγχρωμους επιδημιολογικους χάρτες του #ECDC».


NEWSLETTER