Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 10:47

Κορονοϊός: Εκατοντάδες κλειστά σχολεία και τμήματα σε όλη τη χώρα

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Εκατοντάδες κλειστά σχολεία και τμήματα σε όλη τη χώρα


Σχεδόν 400 σχολεία και τμήματα σε όλη την Ελλάδα παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία με αποτέλεσμα το υπουργείο Παιδείας να κλείσει εκατοντάδες σχολικές μονάδες ή τμήματα, σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο, σχεδόν 400 σχολεία ή τμήματα παραμένουν κλειστά. Απο αυτά το 0,2969% βρίσκεται σε πλήρη αναστολή λειτουργίας ενώ το 0,3929% αφορά τμήματα που είναι σε μερική αναστολή λειτουργίας.

Δείτε τη λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα κλειστά σχολεία

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Απριλίου οι μαθητές των λυκείων επέστρεψαν στις τάξεις τους, τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτούργησαν νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια ενώ οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί άνοιξαν χθες, 17 Μαϊου.

Πότε κλείνει ένα σχολείο ή τμήμα
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας τμημάτων μιας σχολικής μονάδας ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας λαμβάνεται μετά από την ενημέρωση του διευθυντή του σχολείου που εντοπίστηκε το κρούσμα ή τα κρούσματα:

α) από τον Διευθυντή της οικείας Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,

β) από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Για τη σχετική απόφαση λαμβάνονται υπόψη: το πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή σχολείων του ΕΟΔΥ, καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.

Εφόσον καταγράφεται τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 είτε σε μαθητή είτε σε μέλος του εκπαιδευτικού ή άλλου προσωπικού, ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας έχει την ευθύνη για την ενημέρωση των παραπάνω φορέων, ώστε να ληφθεί η απόφαση.

Πηγή: news247


NEWSLETTER