Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 14:20

Υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τοπικές μπόρες την Πέμπτη (Βίντεο)

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και ένα πέρασμα αραιών νεφώσεων το μεσημέρι.

Στη βόρεια Ελλάδα η συννεφιά θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνή μετά το μεσημέρι και αναμένονται τοπικές βροχές στη Μακεδονία , όπου στα κεντρικά τμήματα αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Μεγάλη πιθανότητα τοπικών βροχών προβλέπεται και για τη Θεσσαλία το μεσημέρι και το απόγευμα και κυρίως στα βορειότερα ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει πολύ μικρή πτώση. Θα πλησιάσει τους 31 στα βόρεια, 32-33 στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 30 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα και στο νότιο Αιγαίο.

Το βορειοδυτικό ρεύμα θα συνεχιστεί και μάλιστα στο Ιόνιο θα πνέει σε εντάσεις 4-5 και το βράδυ 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-5 και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 19-32 και οι άνεμοι μεταβλητοί στο Σαρωνικό 2-4 μποφόρ, βοριάδες στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Μετά το μεσημέρι προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 18-29, με ήπιο νοτιά στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Παρασκευή το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε μπόρες με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα η Παρασκευή θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα με λιακάδα στις περισσότερες περιοχές. Με εξαίρεση τα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου η ζέστη θα παραμείνει με 33 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές, θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στους 27-29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-5 στο νότιο Αιγαίο 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Κλείνοντας, το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει με πολύ καλή διάθεση, καθώς το Σάββατο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και η αστάθεια θα περιοριστεί αρκετά , με αποτέλεσμα την απουσία βροχοπτώσεων ακόμα και στις ορεινές περιοχές. Θα δροσίσει λίγο ακόμα, με θερμοκρασίες που θα πλησιάζουν πλέον τις μέσες κλιματικές τιμές, κοντά στους 27-29 βαθμούς Κελσίου και καλοτάξιδες θάλασσες με βοριάδες που δεν θα ξεπεράσουν 3-5 μποφόρ.

Δείτε το βίντεο του Mega: