Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 08:35

Απεργία κατά του Εργασιακού νομοσχεδίου: Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Γράφτηκε από την

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των σωματείων των εργαζόμενων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύσσουν 24ωρη απεργία.

Για 24 ώρες θα είναι ακινητοποιημένα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και τα λεωφορεία, μεταξύ 9.00 το πρωί και 21.00 το βράδυ, όπως προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας συρμοί ΟΣΕ και προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι και αναμένεται να επηρεαστούν και κάποια δρομολόγια την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Τα τρένα της ΤΡAIΝΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα αύριο Πέμπτη, ενώ θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια της προηγούμενης και της επόμενης ημέρας.

Δεμένα για 24 ώρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες.

Στην κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου, θα λάβουν μέρος το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

«Λουκέτο» στο Δημόσιο

Λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες, υπουργεία.

Την ημέρα της απεργίας θα σιγήσουν και τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου) από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.

Μπορεί η απεργία να προκηρύχτηκε για την ίδια ημέρα από τα συνδικάτα αλλά οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν ξεχωριστά. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος με σύνθημα « Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους , ανάπτυξη δε γίνεται»

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10 πμ στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα «ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ».

Πηγή: ethnos.gr