Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 13:31

Βασιλακόπουλος: Σίγουρο το 4ο κύμα στην Ελλάδα - Θα αφορά τους ανεμβολίαστους (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Βασιλακόπουλος: Σίγουρο το 4ο κύμα στην Ελλάδα - Θα αφορά τους ανεμβολίαστους (Βίντεο)

Για τις μάσκες και τα εμβόλια μίλησε καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για 4ο κύμα που θα αφορά στους ανεμβολίαστους.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παρά τα πάρα πολύ καλά στοιχεία που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες, συνεχίζουμε να έχουμε τουλάχιστον 60 καινούριες εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι.

Η πιθανότητα να βρεθεί σε ΜΕΘ εμβολιασμένος με μια δόση είναι μικρή.

Τόνισε, δε, ότι «η ύφεση δεν πρέπει να είναι λόγος για να μην εμβολιαστούμε. Πρέπει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα φτάσουμε το 70% ανοσίας.

Βασιλακόπουλος: Το παράδειγμα του Ισραήλ

Εξήγησε, μάλιστα, με το παράδειγμα του Ισραήλ, ότι παρόλο που έχουν φτάσει στο 56% οι πλήρως εμβολιασμένοι και είχαν μηδενίσει τα κρούσματα, χτες είχαν μια μικρή έκρηξη κρουσμάτων πιθανώς από τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Αν δεν εμβολιάσουμε το ποσοστό που χρειάζεται για να μη βρίσκει ο ιός χώρο να μεταδίδεται, τα πιο μεταλλαγμένα στελέχη του ιού μπορούν να εισχωρήσουν», επεσήμανε ο καθηγητής.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, διευκρίνισε, επίσης, ότι το 55% δεν είναι αρκετό για να λήξει για πάντα την επιδημία, εξηγώντας ότι πρέπει να πάμε σε υψηλότερα νούμερα, στα οποία θα πρέπει να πάμε μέσα στο καλοκαίρι. «Γιατί αν το καλοκαίρι χρειαζόμαστε 70%, το Δεκέμβρη ή το Νοέμβρη θα χρειαζόμαστε 80-85%» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, προειδοποίησε ότι «το τέταρτο κύμα θα έρθει σίγουρα και θα αφορά τους μη εμβολιασμένους ή τους ανοσοκατεσταλμένους που δε μπόρεσαν με το εμβόλιο να κάνουν πλήρη κάλυψη»

Όσον αφορά στους εμβολιασμένους είπε ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να νοσήσει σοβαρά κάποιος.

Για τα αντισώματα ανέφερε ότι στο 6-9μηνο είναι γύρω στο 90%.

Πετάμε τις μάσκες

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις μάσκες, είπε ότι σιγά σιγά θα μπορέσουμε να τις βγάλουμε, εξηγώντας ότι σε εξωτερικό χώρο, όταν υπήρχε η σύσταση να φοράμε τη μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός, ο κόσμος δεν τη φορούσε και έγινε υποχρεωτική. Τέλος είπε, ότι όταν έχει λίγο κόσμο στο δρόμο, δεν είναι ανάγκη να φοράμε μάσκα.


NEWSLETTER