Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 08:30

Self test: Ξανά δωρεάν από τα φαρμακεία – Ποιοι θα μπορούν να τα προμηθεύονται

Γράφτηκε από την
Self test: Ξανά δωρεάν από τα φαρμακεία – Ποιοι θα μπορούν να τα προμηθεύονται


Δεν υποχρεούνται να διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο οι εμβολιασμένοι


Χωρίς self-test προσέρχονται στους χώρους εργασίας τους από τη Δευτέρα οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, όπως είχε επιβεβαιώσει από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, τα φαρμακεία θα διαθέτουν self test σε εβδομαδιαία βάση και δωρεάν για τους πολίτες τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Self test: Αρχίζει ξανά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία
Από σήμερα 1η Ιουλίου, αρχίζει εκ νέου η διάθεση των δωρεάν self test στα φαρμακεία όλης της χώρας.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και οι νέοι 18-30 ετών θα μπορούν να προμηθεύονται εφάπαξ τα 4 δωρεάν self test (ένα για κάθε εβδομάδα) που τους αναλογούν για τον μήνα Ιούλιο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ το Σύστημα Διάθεσης Self-Test θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 1/7/2021 και ώρα 8:00 έως και το Σάββατο 10/7/2021 και ώρα 17:00, με προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του από το Σάββατο 3/7/2021 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 5/7/2021 και ώρα 8:00.

Πάντως για την ομαλή προμήθεια των δωρεάν self test, οι δικαιούχοι καλούνται να τα παραλαμβάνουν κατά τις τακτικές ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια της εφημερίας/διανυκτέρευσης.
Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER