Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 08:03

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ολονύχτια πύρινη κόλαση στην Αττική - Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ολονύχτια πύρινη κόλαση στην Αττική - Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα (βίντεο)

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση περιοχών της Αττικής λόγω της γιγαντιαίας φωτιάς.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Αττική έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που προσπαθούν με κάθε διαθέσιμο μέσο να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ μέσα στη νύχτα δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τον οικισμό του Κρυονερίου, μέσω μηνύματος από το 112.

Το μήνυμα εστάλη για την εκκένωση της οδού Ανοίξεως Κρυονερίου. Αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Οδό #Ανοίξεως πλησίον της δασικής έκτασης #Κρυονερίου εκκενώστε τώρα προς την Ε.Ο. #Αθηνών -Λαμίας μέσω Λεωφόρου Κρυονερίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Εντολή εκκένωσης έχει δοθεί επίσης σε Βαρυμπόμπη, Ολυμπιακό Χωριό, Αδάμες και Θρακομακεδόνες.
Η εντολή εκκένωσης ήταν προληπτική και σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλφατέλη, ο οποίος μίλησε στο MEGA, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι κάπως καλύτερα. Ωστόσο όπως είπε, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και κατευθύνεται προς το κτήμα Τατοΐου.

Αποκαταστάθηκε νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κύμης, από τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας έως την Τατοΐου.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Κρυονερίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κρυονέρι, από το ύψος της οδού Δημοκρατίας.

Δήμαρχος Αχαρνών: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πληγείσα περιοχή

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός σημείωσε πως η πληγείσα περιοχή θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις.

«Τώρα που ξημέρωσε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη έχει περιοριστεί, παντού υπάρχουν αποκαΐδια και στάχτες, είναι φοβερό αυτό που έχει συμβεί εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν καεί, δεκάδες σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς, από σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου θα ξεκινήσουν επίσημη καταγραφή. Θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή, έχω μιλήσει με τον περιφερειάρχη και με τον υπουργό Εσωτερικών με σκοπό να προχωρήσουμε άμεσα σε αποζημιώσεις των ανθρώπων που έχουν πληγεί. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο έχει πάθει ζημιά ο κόσμος, είναι λυπηρή εικόνα… Απογοήτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρεττός.

Τρία τα πύρινα μέτωπα

Τρία είναι τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη: Στη Βαρυμπόμπη, στις Αδάμες και στους Θρακομακεδώνες. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις και τα εναέρια μέσα.

Μέχρι τις 9 το βράδυ, σωστικά συνεργεία είχαν επέμβει σε τουλάχιστον 315 περιπτώσεις για συνδρομή στην απομάκρυνση και στον απεγκλωβισμό ατόμων.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER