Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 11:02

Σαρηγιάννης: Εκτιμήσεις για 5.000 κρούσματα στο τέλος καλοκαιριού (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σαρηγιάννης: Εκτιμήσεις για 5.000 κρούσματα στο τέλος καλοκαιριού (βίντεο)

«Θα είναι δύσκολα τα πράγματα» - Τι είπε για τις φωτιές

 
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη τα πράγματα για τον Σεπτέμβριο θα είναι δύσκολα, με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των εκδρομέων
Ζοφερές εκτιμήσεις για την πορεία διασποράς του κορονοϊού, με φόντο και τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος έκανε λόγο για 5.000 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

«Να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας»
Σε αυτό το πλαίσιο, ο καθηγητής παρατήρησε μιλώντας στο MEGAότι ο ρυθμός εμβολιασμών έχει πέσει. Ο εμβολιασμός είναι το βασικό μας όπλο, αλλά όχι το μοναδικό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη τα πράγματα για τον Σεπτέμβριο είναι δύσκολα, με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των εκδρομέων. Εάν αυξηθούν οι εμβολιασμοί και ξεπεράσουν το 60% των πλήρως εμβολιασμένων, αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν επιβράδυνση της αύξησης.


«Να μάθουμε να ζούμε με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής»
Η χρήση μάσκας είναι το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της αποπνικτική ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί από τον καύσωνα και το τοξικό νέφος των πυρκαγιών.

 


NEWSLETTER