Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 09:00

Ζάκυνθος: Αντιδράσεις για το μίνι lockdown - Εξετάζεται η άρση του

Γράφτηκε από την
Ζάκυνθος: Αντιδράσεις για το μίνι lockdown - Εξετάζεται η άρση του

Παρατάθηκαν μέχρι τις 18 Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα στη Ζάκυνθο, η παράταση όμως θεωρήθηκε άδικη και οδήγησε σε θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το imerazante.gr, κατόπιν επικοινωνίας της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα με κυβερνητικούς παράγοντες και την ισχυρή επιχειρηματολογία βάση των στοιχείων που επικαλέστηκε, έγινε επανεξέταση των στοιχείων και η Ζάκυνθος αναμένεται να βγει από το κόκκινο. Η παρέμβαση της Περιφερειάρχη είχε να κάνει με το αίτημα επανεξέτασης των επιδημιολογικών στοιχείων και την ορθή αξιολόγησή τους.

Έτσι σήμερα αναμένεται εκ νέου ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με την οποία η Ζάκυνθος επανέρχεται στο καθεστώς πριν από το mini lock down, δηλαδή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00, ενώ θα επιτρέπεται και η μουσική.

Ζάκυνθος: Οργή και αγανάκτηση για τα μέτρα

Το επιμελητήριο Ζακύνθου, εξέδωσε Δελτίο Τύπου για τα μέτρα, χαρακτηρίζοντάς τα αδικαιολόγητα, τα οποία οδηγούν στην καταστροφή τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα στο νησί μας, ως Επιμελητήριο Ζακύνθου, αν και είχαμε σοβαρές ενστάσεις, δεν εκδώσαμε καμία ανακοίνωση, σεβόμενοι τις διαδικασίες και τις αποφάσεις των ειδικών, δίνοντας παράλληλα χρόνο στους αρμόδιους να επανεξετάσουν και να σκεφτούν την απόφασή τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει:

«Ωστόσο μετά τη νέα ακατανόητη και αδικαιολόγητη παράταση των μέτρων, το Επιμελητήριο Ζακύνθου εκφράζει ανοιχτά την οργή και την αγανάκτησή του απέναντι στην επιλεκτική απόφαση της κυβέρνησης, να οδηγήσει στην καταστροφή, και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, εν μέσω 15 Αύγουστου, τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς και γενικότερα τους κατοίκους του νησιού.

Χωρίς καμία ενημέρωση και σε αντίθεση με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ίδιου του ΕΟΔΥ, που δείχνουν την Ζάκυνθο να είναι πολύ χαμηλότερα από άλλα νησιά που “βράζουν” από κρούσματα, αλλά παραμένουν ανοιχτά, οι της κυβέρνησης δίνουν την χαριστική βολή και βάζουν την ταφόπλακα στην ήδη βαριά πληγωμένη τοπική οικονομία.

Καταγγέλλουμε το διαπιστωμένο κενό ελέγχων στις πύλες εισόδου της Ζακύνθου, που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων, απαιτούμε την δημοσιοποίηση των στοιχείων που οδήγησαν, συγκριτικά με άλλες περιοχές, στην παράταση των μέτρων και καλούμε όλους τους τοπικούς άρχοντες και φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα. Η Ζάκυνθος και οι Ζακυνθινοί δεν αντέχουν πλέον κανένα άλλο χτύπημα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΩΤΙΟΣ ΣΤ. ΚΟΤΤΗΣ»


NEWSLETTER