Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 21:48

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του παιδόφιλου που βίαζε τα ανίψια του

Γράφτηκε από την

Πληροφορίες ζητούν οι Αρχές για την δράση του συγκεκριμένου ατόμου υπό τον φόβο ότι μπορεί να έχουν πέσει και άλλα παιδιά θύματα των αρρωστημένων ορέξεών του.

Στη δημοσιότητα, δίνονται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 51χρονου Έλληνα που κατηγορείται ότι βίαζε επί σειρά ετών τα ανήλικα ανίψια του.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα: 1)Γενετήσια πράξη με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, 2)Πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, 3)Γενετήσια πράξη με ανήλικο ή ενώπιον του, ο οποίος δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, 4)Κατάχρηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και 5)Προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου νεότερου των 12 ετών κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388456, 2310-388457 και 2310-388458 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 18-04-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο παιδόφιλος προχωρούσε στις αρρωστημένες του πράξεις στο σπίτι των γονέων του στου Χαριλάου και μάλιστα τις βιντεοσκοπούσε.

Σύμφωνα με την σχετική καταγγελία, ο προαναφερόμενος το χρονικό διάστημα από 2009 έως 2013, προέβαινε κατ’ εξακολούθηση σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των τριών ανήλικων ανιψιών του, προσφέροντας διάφορα υλικά ανταλλάγματα.

Επιπρόσθετα, αρκετές φορές βιντεοσκοπούσε τις γενετήσιες πράξεις με το κινητό του τηλέφωνο. Πρόκειται για ένα αγόρι 18 ετών σήμερα και τα δύο του ξαδέρφια, ένα κορίτσι 17 ετών σήμερα και ένα αγόρι 15 ετών, που είναι αδέρφια μεταξύ τους και μάλιστα το μικρότερο παιδί ήταν μόλις τριών ετών όταν ξεκίνησε ο εφιάλτης.

Οι γονείς των παιδιών όταν έλειπαν στην εργασία τους, άφηναν στους παππούδες τα παιδιά τους να τα φυλάνε και ο γιος τους που έμενε μαζί τους και ήταν θείος των παιδιών, εκμεταλλευόταν την παρουσία των παιδιών στο σπίτι και προχωρούσε στις αρρωστημένες του πράξεις, μέχρι που πρόσφατα ένα από τα θύματα αποφάσισε να διηγηθεί και να καταγγείλει στις Αρχές τον εφιάλτη που ζούσαν όταν ήταν μικρά παιδιά.

Πηγή: news247.gr