Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 10:30

Βέροια: Κρούσμα στην 1η Μεραρχία Στρατού - Φόβοι για διασπορά στο στρατόπεδο

Γράφτηκε από την
Βέροια: Κρούσμα στην 1η Μεραρχία Στρατού - Φόβοι για διασπορά στο στρατόπεδο

Φωτογραφία αρχείου

Συναγερμός έχει σημάνει στην η Μεραρχία Πεζικού στη Βέροια, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός κρούσματος κορονοϊού στο στρατόπεδο. Ειδικότερα, το πρώτο κρούσμα Covid-19 εντοπίστηκε την Πέμπτη στην ιστορική μονάδα του Ελληνικού Στρατού ξαναβάζοντας στο τραπέζι τη συζήτηση για τη διεξαγωγή παρελάσεων ενόψει της 28ης Οκτωβρίου.

Το κρούσμα εντοπίστηκε εντός της 1ης Μεραρχίας, σε άτομο το οποίο απασχολείται στο πρατήριο με τα ρούχα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να μπει λουκέτο για ένα μήνα στο συγκεκριμένο κατάστημα πώλησης ρουχισμού.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, πιθανότατα παρουσιάστηκε έκρηξη κρουσμάτων στο εσωτερικό του στρατοπέδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στον νομό Ημαθίας καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων κορoνοϊού -αναλογικά με τον πληθυσμό, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα και χθες εντοπίστηκαν 123 νέες μολύνσεις covid, με τη διασπορά του ιού να εκτοξεύεται στα ύψη μετά την κοινωνική εκδήλωση της 10ης Οκτωβρίου στην Επισκοπή Νάουσας.

Παρόλα αυτά, ο «καλπασμός» του κορoνοϊού στην Ημαθία φαίνεται πως δεν εμποδίζει την διεξαγωγή της στρατιωτικής -και όχι μαθητικής- παρέλασης στη Βέροια, καθώς, ο δήμος, έχει ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες μπροστά από το δημαρχείο, στήνοντας τις πρώτες εξέδρες ενόψει της 28ης Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η επέτειος του «ΟΧΙ» θα εορταστεί με την παρουσία κοινού, εμβολιασμένους και μη, ενώ, κάτοικοι της Βέροιας τονίζουν ότι στη στρατιωτική παρέλαση της περιοχής συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες που συρρέουν από όλες τις περιοχές του νομού Ημαθίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER