Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 14:45

Τζανάκης: Πάμε προς 4.000 κρούσματα τη μέρα (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Τζανάκης: Πάμε προς 4.000 κρούσματα τη μέρα (Βίντεο)

Κινούμαστε προς 4.000 κρούσματα κορονοϊού τη μέρα για τις επόμενες εβδομάδες, όπως εκτιμά ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Το 7-10% αυτών των κρουσμάτων μεταφράζεται σε νοσηλείες αν και με τους εμβολιασμούς βλέπουμε συγκράτηση κάτω από 400 κλίνες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, ο καθηγητής προειδοποίησε ότι η άνοδος των κρουσμάτων από τα 2.300 σε περισσότερα από 3.000 καθημερινά «συνιστά μεγάλη επιδείνωση». «Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει ήπια ανοδική πορεία που όμως επιδεινώθηκε τις τελευταίες 6-7 ημέρες με 25% αύξηση και απότομη μεταβολή στα κρούσματα» είπε ο Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή το 90% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και το 95% των θανάτων είναι ανεμβολίαστοι.

«Από 6 εκατομμύρια άνοσους χρειαζόμαστε 7 εκατομμύρια για να συγκρατηθεί η πανδημία» εξηγεί. «Κάποια κρούσματα αφορούν εμβολιασμένους. Η ανοσία χάνεται ή μειώνεται στο 8μηνο ή 9μηνο αν και δεν μειώνεται αντίστοιχα η προστασία από την κακή έκβαση της νόσου», συμπλήρωσε.

«Εκτός από χρονική ανισορροπία υπάρχει και χωρική ανισοκατανομή με βαθύ κόκκινο στη Βόρεια Ελλάδα και πολύ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο» τόνισε ο Νίκος Τζανάκης.


NEWSLETTER