Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 17:40

Εξάρθρωση συμμορίας για κλοπές - Βρέθηκε βαρύς οπλισμός

Γράφτηκε από την
Εξάρθρωση συμμορίας για κλοπές - Βρέθηκε βαρύς οπλισμός

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμορία που διέπραττε κλοπές και διέθετε βαρύ πολεμικό οπλισμό. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης σε Αχαρνές και 'Ανω Λιόσια, τέσσερα μέλη της, ηλικίας 25, 39, 40 και 42 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Σε αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε σε κλειστό χώρο στάθμευσης στις Αχαρνές, που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση ως χώρο φύλαξης και τον είχε ενοικιάσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ, ημιαυτόματο υποπολυβόλο, 2 πιστόλια, περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων και γεμιστήρων, λαστιχένιες ολοπρόσωπες μάσκες, μπουφάν και καπέλα τύπου τζόκεϊ με τα διακριτικά της ΕΛΑΣ, κλεμμένο αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: Τρία αεροβόλα, πλήθος φυσιγγίων και γεμιστήρων, μαχαίρι, στιλέτο, 3 αναλογικοί ασύρματοι, 2 συσκευές ενδοεπικοινωνίας, πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων, 9 κινητά τηλέφωνα, φορητός υπολογιστής, συσκευή GPS, 750 ευρώ και 151 δολάρια ΗΠΑ, καθώς και 4 αυτοκίνητα.

Από την έως τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν κλοπή αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας και απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν κατηγορηθεί και παλαιότερα για πλήθος αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες.


NEWSLETTER