Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 12:15

Κακοκαιρία Ελπίδα: Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων

Γράφτηκε από την
Κακοκαιρία Ελπίδα: Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων

Η κακοκαιρία «Ελπίδα», η οποία απασχόλησε τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σταδιακά υποχωρεί με τα φαινόμενα βαθμιαία να εξασθενούν και μέχρι το τέλος της ημέρας να αποκτούν τοπικό χαρακτήρα και να περιορίζονται στην Κρήτη. Παράλληλα, τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση.

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών του meteo, εμφανίζεται το εκτιμώμενο ύψος υετού ανά τρίωρο (μωβ αποχρώσεις χιόνι και μπλε αποχρώσεις βροχή/χιονόνερο), όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για επιλεγμένα τρίωρα της Τρίτης 25/01/2022.

Σύμφωνα με τους χάρτες, έως το μεσημέρι της Τρίτης 25/01 (έως περίπου στις 14:00) οι τοπικές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, ενώ βροχές/χιονόνερο και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα παραθαλάσσια τμήματα της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα σταματήσουν και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο τις πρωινές ώρες της Τρίτης 25/01 (Χάρτης 2), με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες.


NEWSLETTER